Την Πρωτομαγιά ξεκίνησαν τα γυρίσματα του μεγάλου τελικού του επιτυχημένου ριάλιτι μαγειρικής του Star, του Master Chef. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, θα γίνει μια σειρά δοκι­μασιών εντός και εκτός Ελλάδος για τους δύο φιναλίοτ, προκειμένου να αναδειχθεί ο νικητής. Να σημειωθεί ότι στον τελικό -που θα δούμε στις αρ­χές Ιουνίου- ενεργό ρόλο θα έχουν και οι παίκτες που έχουν ήδη αποχωρήσει από το σπίτι. Ο τελικός θα διαρκέσει περίπου μία εβδομάδα και θα είναι μισός μαγνητοσκοπημένος και μισός ζωντανός, προ­κειμένου να αποφευχθεί οποιαδήποτε διαρροή.

Ωστόσο, θα διαφέρει συγκριτικά με τον περσινό και η ανάδειξη του νέου Έλληνα Master Chef θα γίνει με διαφορετικές διαδικασίες.

Στον περσινό κύκλο του show μαγειρικής οι δύο φιναλίστ Τιμολέων Διαμαντής και Χρήστος Γλωσσίδης μαγείρεψαν σε εστιατόρια τριών Ευρωπαϊκών πρωτευουσών: του Μιλάνου, της Βαρκελώνης και του Λονδίνου.

Αυτό όμως δεν πρόκειται να συμβεί φέτος, αφού τα πράγματα έχουν αλλάξει!

Οι φιναλίστ δεν θα επισκεφθούν τρεις ευρωπαϊκές πόλεις παρά μόνο μία και αυτή θα είναι πάλι εντός «ευρωπαϊκών τειχών».

Ο λόγος για τον οποίο συμβαίνει η εν λόγω αλλαγή ίσως σχετίζεται με τη μείωση του κόστους, αφού η πραγματοποίηση τριών ταξιδιών, με συνεργεία, διαμονές και υλικοτεχνικά μέσα είναι αρκετά υψηλού κόστους. Από την άλλη, όμως, ίσως συμβαίνει στο πλαίσιο της ανάγκης για αέρα ανανέωσης, αλλά αυτό είναι κάτι που μόνο η παραγωγή και οι συντελεστές μπορούν να γνωρίζουν με σαφήνεια.

Οι φιναλίστ είναι ο Μανώλης Σαρρής και η Σπυριδούλα Καραμπουτάκη.