60 λεπτά ήταν αρκετά …για να εξαντληθούν οι πόροι του «Εξοικονομώ» για την Κρήτη – Cretalive.gr

Αν δεν “καραδοκούσε” κάποιος ενδιαφερόμενος να υποβάλει την αίτησή του με το άνοιγμα της πλατφόρμας του “Εξοικονομώ” στις 10.00 το πρωί, αμφίβολο είναι το αν θα πρόλαβε … να δει “φως”! Κι αυτό γιατί μέσα σε μια ώρα υποβλήθηκαν τόσες αιτήσεις, ώστε οι πόροι που αντιστοιχούν στο νησί εξαντλήθηκαν!

Μέσα σε αυτή την μία ώρα υποβλήθηκαν 1.126 αιτήσεις και δεσμεύθηκαν περίπου 14 εκατ. ευρώ, ενώ συνολικά καταχωρήθηκαν 2.127 αιτήσεις.

Η Διοικούσα Επιτροπή του ΤΕΕ/ΤΑΚ, επιδεικνύοντας άμεσα αντανακλαστικά, απέστειλε επιστολή στον υπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας κ. Κωστή Χατζηδάκη, ζητώντας τη διάθεση επιπλέον πόρων ώστε να καλυφθεί το ενδιαφέρον και να μην πάει … στράφι η προετοιμασία που είχε προηγηθεί από πολίτες και μηχανικούς.

Η επιστολή προς τον Υπουργό

κ. Υπουργέ,

Η Δ.Ε. του ΤΕΕ/ΤΑΚ αποφάσισε να σας αποστείλει την παρούσα επιστολή ενημερώνοντάς σας ότι:

Σήμερα, 25-9-2019 ήταν η ημερομηνία έναρξης για την Περιφέρεια Κρήτης του προγράμματος ”Εξοικονόμηση κατ’ οίκον ΙΙ.” Το πρόγραμμα άνοιξε όπως είχε αναγγελθεί στις 10.00 και τα χρήματα εξαντλήθηκαν λίγο πριν τις 11:00.

Μέσα στο χρόνο αυτό, οι συνάδελφοι υπέβαλαν ελάχιστες από τις προτάσεις που είχαν προετοιμάσει για λογαριασμό των ενδιαφερόμενων πολιτών μας.

Το προηγούμενο διάστημα γινόταν αντιληπτό από όλους μας, πως μέρα με τη μέρα η ζήτηση και το ενδιαφέρον ήταν διαρκώς αυξανόμενο.

Δυστυχώς για πλήθος πολιτών της περιοχής ευθύνης μας δεν κατέστη δυνατό να υποβάλλουν την πρόταση τους, παρότι είχε προηγηθεί σωστή και επαρκής προετοιμασία γιατί, λανθασμένα, δε δόθηκε η δυνατότητα να υποβληθούν ακόμη μεγαλύτερος αριθμός προτάσεων ανεξάρτητα αν έχουν δεσμευτεί οι διαθέσιμοι μέχρι εκείνη τη στιγμή πόροι.

Επίσης πολλές αιτήσεις παρόλο που υποβλήθηκαν και ήταν πλήρεις δεν κατάφεραν να δεσμεύσουν πόρους ώστε να οριστικοποιηθούν.

Σας αποστέλλουμε την παρούσα επιστολή θεωρώντας ότι η πολιτεία οφείλει να αξιοποιήσει όλη την προετοιμασία και τα αιτήματα που επεξεργάστηκαν οι συνάδελφοί μας το τελευταίο διάστημα αναζητώντας άμεσα επιπλέον πόρους ώστε να μην καλλιεργείται αίσθημα αδικίας ή άνισης μεταχείρισης μεταξύ των πολιτών.

Με εκτίμηση,

Για τη Δ.Ε. του ΤΕΕ/ΤΑΚ

Η Πρόεδρος

Ειρήνη Βρέντζου

R