…η φοιτήτρια των ΤΕΦΑΑ Νάνσυ Ζαριώτη…

Το να κατακτήσεις ένα μετάλλιο σε ένα άθλημα δεν είναι εύκολο. Χρειάζεται πολλή δουλειά και σκληρή προσπάθεια. Πόσο πιθανό, όμως, είναι να έχεις επιτυχίες σε τέσσερα αθλήματα; Η Νάνσυ Ζαριώπη κατάφερε σε ηλικία μόλις 19 χρονών να πρωτεύσει στην…
Αρση Βαρών, το Ζίου ζίτσου fighting, το brazilian ζίου ζίτσου, καθώς και στο τζούντο! Εχθές, στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα άρσης βαρών που διεξάγεται στα Ιωάννινα η Νάνσυ Ζαριώπη κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στις γυναίκες στην κατηγορία των 49κ. και το χρυσό στις Νέες Γυναίκες και στις Νεάνιδες.

Αμέσως μετά τον αγώνα της, η Ζαριώτη, μίλησε στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, για την ενασχόλησή της με τον πρωταθλητισμό και για το πώς μπορεί να συνδυάζει όλα αυτά τα αθλήματα.

 Η 19χρονη πρωταθλήτρια εξήγησε πως ξεκίνησε την Αρση Βαρών: «Με πήγαν οι γονείς μου. Ηθελαν να δυναμώσω για να έχω καλύτερη επίδοση στα αθλήματά μου. Από την πρώτη στιγμή, όμως που έκανα Αρση Βαρών εντυπωσιάστηκα με το άθλημα, αλλά και με το γεγονός ότι πολλοί αθλητές από άλλα αθλήματα έκαναν Αρση Βαρών για να βελτιωθούν», τόνισε η Ζαριώπη στο ΑΠΕ ΜΠΕ και στη συνέχεια ανέλυσε πως συνδυάζονται αυτά τα αθλήματα. «Είναι αλληλένδετα. Το ένα βοηθάει στην δύναμη, το άλλο στο έδαφος. Ηλθα στην Αρση Βαρών για ενδυνάμωση προκειμένου να δυναμώσω στα βασικά μου, τότε αθλήματα. Χάρη στην Αρση Βαρών κατάφερα να βγω πρωταθλήτρια κόσμου και να πάρω τον Πανελλήνιο τίτλο στο Τζούντο», δηλώνει με έμφαση.

Η Ζαριώτη, σπουδάζει στα ΤΕΦΑΑ και η καθημερινότητά της μόνο εύκολη δεν είναι: «Είμαι με μία τσάντα στο χέρι κι όλη την ημέρα στους δρόμους. Το πρωί σχολή, το απόγευμα γυμναστήριο. Όταν αγαπάς αυτό που κάνεις βρίσκεις χρόνο. Μου αρέσουν τα αθλήματα, με κάνουν να νιώθω ευτυχισμένη και πιο δυνατή. Επομένως παρά την κούραση το κάνω με ευχαρίστηση», κατέληξε η Νάνσυ Ζαριώπη. 

Στα 19 της χρόνια, η νεαρή πρωταθλήτρια, έχει κατακτήσει το 2018 στην κατηγορία των 49κ. το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο U21 Ζίου ζίτσου – fighting. Την ίδια χρονιά στέφθηκε πρωταθλήτρια Ελλάδας στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Γυναικών στο brazilian ζίου ζίτσου -52κ., ενώ το 2017 είχε κατακτήσει το χρυσό στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Τζούντο στα 52κ. !