Την ενόχληση της υπουργού Μακεδονίας – Θράκης Ελευθερίας Χατζηγεωργίου προκάλεσαν τα σχόλια του ακροατηρίου που άφηναν να εννοηθεί ότι αντί να μιλήσει για το νοσοκομείο μιλούσε για την κυβέρνηση, κατά τη διάρκεια ομιλία της σε επετειακή εκδήλωση για τα 20 χρόνια της λειτουργίας του νοσοκομείου Παπαγεωργίου. Αμέσως η υπουργός σταμάτησε την ομιλία της και αποχώρησε. Για προβοκάτσια της ΝΔ έκανε λόγο σε ανακοίνωσή της

Συγκεκριμένα, την ώρα που παρουσίαζε την πολιτική της κυβέρνησης για την Υγεία και την αποκατάσταση των ιατρικών παροχών που χάθηκαν με την εφαρμογή των μνημονιακών πολιτικών κάποιος από το κοινό φώναξε «για το Παπαγεωργίου θα μιλήσετε;» με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένταση, να διακόψει την ομιλία της και να αποχωρήσει.

Παρά τις προσπάθειες που έγιναν από μικροφώνου από τους διοργανωτές της εκδήλωσης να μην αποχωρήσει η υφυπουργός  κατευθύνθηκε στην έξοδο και αποχώρησε από την εκδήλωση.

Εν συνεχεία με ανακοίνωσή της η κ. Χατζηγεωργίου ανέφερε ότι αντιμετώπισε «την άθλια και τραμπούκικη συμπεριφορά ακροβολισμένων στελεχών της ΝΔ, που παριστάνοντας τους αγανακτισμένους πολίτες δεν μου επέτρεψαν να ολοκληρώσω την ομιλία μου».

«Την ώρα που αναφερόμουν στο αναμφισβήτητα θετικό έργο της κυβέρνησης στο χώρο της Υγείας, δόθηκε το σύνθημα από τον υιό πρώην βουλευτή της ΝΔ και σημερινό δημοτικό σύμβουλο του Δήμου Θεσσαλονίκης κο Κούβελα, για να ξεκινήσουν φωνές και διαμαρτυρίες νεοδημοκρατών. Προφανώς η πολλή παρέα με τους φασίστες της χρυσής αυγής θύμισε στους νεοδημοκράτες-νεοτραμπούκους το παρακρατικό παρελθόν των προγόνων τους», ανέφερε

Αναφερόμενη στο κοινωνικό έργο της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι «ενοχλεί τους κρατικοδίαιτους κόλακες του παλιού πολιτικού καθεστώτος που κατεδάφισε τη δημόσια Υγεία στα μαύρα χρόνια της περιόδου 2010-2014 αλλά και παλαιότερα».

Τέλος, σημείωσε ότι «…δεν μπόρεσαν να συγκρατήσουν το μίσος τους για μια κυβέρνηση που απέδειξε έμπρακτα την κοινωνική και πολιτική γύμνια της Νέας Δημοκρατίας, το βρώμικο παρελθόν και το σκοτεινό μέλλον της» και κατέληξε λέγοντας «Κύριε Μητσοτάκη, τα στελέχη του κόμματός σας όσο περνάει ο καιρός τόσο μοιάζουν στους φασίστες – τραμπούκους που τόσο καιρό ξεπλένετε με τη ρητορική και τη στάση σας»