Στην θέσης της επανατοποθετεί το ΣτΕ την απολυμένη από τις φυλακές Κασσαβέτειας διευθύντρια. Είχε απομακρυνθεί για ληγμένα φάρμακα στους κρατουμένους και… “γλέντι” με τις προμήθειες. “Μυστήριος” και ο ρόλος κρατουμένου τον οποίον συμβουλευόταν πάντα μετά τις 11 το βράδυ.

Στην θέση της φαίνεται πως επανέρχεται η πρώην διευθύντρια στις φυλακές Κασσαβέτειας του Βόλου η οποία απολύθηκε λόγω πειθαρχικών παραπτωμάτων το 2014. Την απόφαση για την επαναφορά της πήρε το Συμβούλιο της Επικρατείας, καθώς η ποινή της μετατράπηκε σε πρόστιμο τριών μηνιαίων αποδοχών.Η διευθύντρια απολύθηκε το 2014 λόγω των πειθαρχικών παραπτωμάτων που είχε διαπράξει μεταξύ των οποίων και οι πολύωρες μεταμεσονύκτιες επισκέψεις κρατούμενου στο γραφείο της.Η πειθαρχική περιπέτεια  της διευθύντριας άρχισε μετά από καταγγελία κρατούμενου ότι του χορηγούσαν ληγμένα φάρμακα. Μετά από αυτό πραγματοποιήθηκε, αιφνιδιαστικά, έλεγχος από τη νομαρχιακή διεύθυνση υγείας και εντοπίστηκε μεγάλη ποσότητα ληγμένων φαρμάκων τα οποία ήταν με τα μη ληγμένα καθώς και  ύπαρξη  μεγάλου αριθμού μυγών στα μαγειρεία, ενώ  τα σκεύη   ήταν στο δάπεδο και πλενόντουσαν με πλαστικό σωλήνα νερού στο πάτωμα του  εξωτερικού χώρου των  μαγειρείων, ενώ οι εσωτερικοί τοίχοι και το ταβάνι  ήταν ρυπαροί  και φθαρμένοι.  

Πρόβλημα και με τις προμήθειες

Παράλληλα, από τον οικονομικό έλεγχο που πραγματοποιήθηκε  από ελεγκτές της Δ.Ο.Υ. Βόλου διαπιστώθηκε ότι οι προμήθειες ειδών διατροφής, κ.λπ.  γινόντουσαν με απευθείας αναθέσεις και τα έξοδα πληρώνονταν με προφορική εντολή της διευθύντριας προς το διαχειριστή της φυλακής.

Επίσης, εντοπίστηκε ότι έγινε αύξηση των εξόδων σε ποσοστό υπερδιπλάσιο των μηνιαίων κερδών, χωρίς την προβλεπόμενη έγκριση του υπουργείου Δικαιοσύνης. 

Επίσης, σύμφωνα με την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, τη  διευθύντρια των φυλακών την επισκεπτόταν μετά τις 11 το βράδυ στο γραφείο της  γνωστός παντρεμένος κρατούμενος με 4 παιδιά, ο οποίος ήταν μέλος της Πρωτοβουλίας για τα Δικαιώματα των Κρατουμένων.

Τον εν λόγω κρατούμενο η διευθύντρια των φυλακών «τον συμβουλευόταν αποκλειστικά προτού λάβει οποιαδήποτε απόφαση» ενώ οι μεταμεσονύκτιες επισκέψεις του στο γραφείο της διευθύντριας είχαν προκαλέσει παράπονα από την πλευρά των σωφρονιστικών υπαλλήλων, λόγω των προβλημάτων που δημιουργούνταν στην ασφάλεια της φυλακής, καθώς έπρεπε μετά το τέλος της επισκέψεως  να οδηγηθεί στο κελί του.

Επικαλέστηκε… φόρτο εργασίας

Τελικά, το 2014 επιβλήθηκε στην διευθύντρια η πειθαρχική ποινή της απόλυσης για τα παραπτώματα τα αμελούς και ατελούς εκπλήρωσης των υπηρεσιακών καθηκόντων της και της χαρακτηριστικώς ανάξιας για υπάλληλο διαγωγής εντός της υπηρεσίας.

Η ίδια επικαλέστηκε απειρία και έλλειψη εκπαίδευσης ως προς την άσκηση των καθηκόντων διευθύντριας φυλακής, αλλά και φόρτο εργασίας

Ως προς τη μη τήρηση των όρων υγιεινής στα μαγειρεία υποστήριξε ότι οφειλόταν αποκλειστικά στον μάγειρα ο οποίος δεν ήταν καθαρός και στο ότι στη φυλακή δεν υπήρχε άλλο κατάλληλο πρόσωπο να αναλάβει τα μαγειρεία, ενώ ως προς τις οικονομικές παρατυπίες επικαλέστηκε το ότι οι υπάλληλοι της φυλακής δεν είχαν ιδιαίτερες γνώσεις τήρησης βιβλίων και διαχείρισης του ταμείου.

Μετά από αυτό, η διευθύντρια προσέφυγε στο ΣτΕ ζητώντας να ακυρωθεί η απόλυσή της. Οι σύμβουλοι Επικρατείας απέρριψαν ως αβάσιμους όλους τους διαδικαστικούς ισχυρισμούς της διευθύντριας και αναγνώρισαν ότι δεν δικαιολογούνται εκ της θέσεως ευθύνης που κατείχε τα παραπτώματα τα οποία της αποδίδονται και ότι η συμπεριφορά της ανάγεται στη μη ορθή εκπλήρωση των καθηκόντων της. 

Παρ΄ όλα αυτά, το Γ΄ Τμήμα του ΣτΕ μετέτρεψε την  απόλυση σε πρόστιμο τριών μηνιαίων αποδοχών και δεν της επιδίκασε δικαστική δαπάνη.