Το Stranger Things 3 του Netflix έβαλε φωτιά στα social media -Αντιδράσεις για τα τσιγάρα στη σειρά – iefimerida

Λίγες μέρες έμειναν πριν βγει στον αέρα η νέα σεζόν του La Casa De Papel. Πριν από αυτό όμως, οι φανατικοί του Netflix κόλλησαν μπροστά στις οθόνες για τον τρίτο κύκλο του Stranger Things.

Το φανταστικό θρίλερ εποχής, που μας μεταφέρει στον χρωματιστό κόσμο της δεκαετίας του ’80, έβγαλε στο Netflix τα ολοκαίνουρια επεισόδια του τρίτου κύκλου. To Stranger Things και οι νεαροί πρωταγωνιστές του, καλούνται να αντιμετωπίσουν την ύψιστη απειλή και ένα φινάλε που έκανε πολλούς στα social media να ξεσπάσουν σε κλάματα.

Ο τρίτος κύκλος έρχεται να ολοκληρώσει την ιστορία των μαθητών που πλέον φλερτάρουν με την εφηβεία και τα πρώτα ερωτικά σκιρτήματα, την ώρα που η απόλυτη απειλή έρχεται να αμφισβητήσει τα πάντα στην μικρή αμερικανική πόλη.

Πώς ήταν την πρώτη σεζόν και πώς είναι σήμερα οι πρωταγωνιστές

Η έρευνα που δείχνει πως στο Stranger Things παραείναι… θεριακλήδες

Ερευνα του Truth Initiative έρχεται ανήμερα της κυκλοφορίας του Stranger Things να αναδείξει την υπερβολική χρήση καπνού και τσιγάρων από τους πρωταγωνιστές του. Τόσο ο Μπίλι, που φαίνεται να παίζει ρόλο κλειδί στην τρίτη σεζόν, όσο όμως – και πολύ περισσότερο – ο σερίφης Τζίμι Χόπερ εμφανίζονται στη σειρά να καπνίζουν ασταμάτητα. Η έρευνα έδειξε πως υπήρξε 44% αύξηση των σκηνών όπου εμφανίζονται άνθρωποι να καπνίζουν από την πρώτη, στη δεύτερη σεζόν της σειράς.

Απαντώντας στην έρευνα, η Netflix αναφέρει
πως θα φροντίσει να αποκλείει την χρήση
τσιγάρου ή ηλεκτρονικού τσιγάρου από
τις παραγωγές της, εκτός και αν αυτό
επιβάλλεται για λόγους ιστορικής
ακρίβειας. Η αντικαπνιστική επιχείρηση
θα είναι ακόμη πιο εντατική για σειρές
με σήμα καταλληλότητας που επιτρέπει
να τις παρακολουθούν παιδιά κάτω των
14 ετών. Για την ακρίβεια το Netflix υπόσχεται
να μην απεικονίζει ανθρώπους με τσιγάρο
στο στόμα «εκτός και αν αυτό είναι
σημαντικό για την δημιουργική ματιά
του καλλιτέχνη ή αν είναι απαραίτητο
για την αποτύπωση του χαρακτήρα».

«Το Netflix υποστηρίζει την καλλιτεχνική έκφραση» ανέφερε από την άλλη ο εκπρόσωπος της εταιρίας για να συμπληρώσει: «Επίσης, αναγνωρίζουμε πως το κάπνισμα βλάπτει και ότι όταν αποτυπώνεται με θετικό τρόπο στην οθόνη μπορεί να επηρεάσει αρνητικά νέους ανθρώπους».