Πρώτος με διαφορά σε σταυρούς ο Περικλής Δορκοφίκης στη Γλυφάδα, εξελέγησαν εύκολα στο Περιστέρι οι Νίκος Κασουρίδης και Τζίμης Κουστένης!

Εντυπωσιακά ποσοστά έλαβαν σε δύο μεγάλους δήμους της Αττικής, ο Γιώργος Παπανικολάου στη Γλυφάδα και η… σταθερή αξία του Περιστερίου, ο Ανδρέας Παχατουρίδης. Αμφότεροι εξελέγησαν δια… περιπάτου από τον πρώτο γύρο των δημοτικών εκλογών και παρέμειναν στον δημαρχιακό θώκο. 

Συγκεκριμένα, ο Γιώργος Παπανικολάου «άγγιξε» το «απίστευτο» 80% (συγκεκριμένα είχε 78,6%) έχοντας στην κορυφή του ψηφοδελτίου του τον Περικλή Δορκοφίκη και ανανέωσε τη θητεία του για πέντε ακόμη χρόνια. Ο βετεράνος καλαθοσφαιριστής του Ολυμπιακού και της ΑΕΚ αλλά και μέλος όλων των Εθνικών Ομάδων έλαβε σχεδόν 4000 σταυρούς (με ενσωματωμένο το 96,48% το σύστημα αναφέρει τον αριθμό 3065, ωστόσο βάσει εκτιμήσεων θα «αγγίξει» τους 4000) και κατέκτησε εύκολα την πρώτη θέση προτίμησης των συμπολιτών του! Αυτή ήταν η δεύτερη φορά που ο «Πέρι» εκλέγεται, ενώ στην πρώτη του θητεία διετέλεσε Αντιδήμαρχος Καθημερινότητας και Τεχνικών Έργων όντας απόλυτα επιτυχημένος.

Όσο για τον Δήμο Περιστερίου, ο Ανδρέας Παχατουρίδης «σάρωσε» για ακόμα μια φορά λαμβάνοντας ποσοστό 74,18% και έπιασε ήδη δουλειά για την πέμπτη του θητεία στον δημαρχιακό θώκο. 

Στο πλευρό του ήταν δύο άνθρωποι από τον χώρο του μπάσκετ, ο παλαίμαχος άσος του ΓΣΠ, Νίκος Κασουρίδης, που συγκέντρωσε 1883 σταυρούς και ο πρώην προπονητής της ομάδας, Τζίμης Κουστένης με 1554 σταυρούς. 

Όπως και να έχει, η εντυπωσιακή πορεία τριών ανθρώπων του μπάσκετ στις αυτοδιοικητικές εκλογές και μάλιστα σε δύο μεγάλους Δήμους της Αττικής, μόνο τυχαία δεν είναι.