Τι συζήτησαν Μητσοτάκης-Λάτσης: Να αρθούν όλα τα εμπόδια για το Ελληνικό – iefimerida

Η συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του επιχειρηματία Σπύρου Λάτση στο Μέγαρο Μαξίμου με θέμα το ξεμπλοκάρισμα της επένδυσης στο Ελληνικό κράτησε 1,5 ώρα και πραγματοποιήθηκε σε εξαιρετικό κλίμα.

Κυριάκος Μητσοτάκης και Σπύρος Λάτσης συμφώνησαν στην ανάγκη να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για να ξεκινήσει η υλοποίηση της επένδυσης στο Ελληνικό. Συμφώνησαν να γίνουν όλα τα απαραίτητα βήματα για αυτήν τη σημαντική επένδυση, τηρώντας τις δεσμεύσεις που έχουν αναληφθεί για να αρθούν το ταχύτερο δυνατόν όλα τα εμπόδια που καθυστέρησαν την έναρξη του τόσο επωφελούς για τη χώρα έργου.

Κατά τη διάρκεια της ανάγνωσης των προγραμματικών δηλώσεων ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της Βουλής αναφερόμενος στις ιδιωτικές επενδύσεις ξεκαθάρισε ότι τα γραφειοκρατικά εμπόδια που τις καθηλώνουν θα σαρωθούν. Μάλιστα για την επένδυση στο Ελληνικό τόνισε ότι θα ξεκινήσει άμεσα και θα γίνει το σύμβολο της νέας Ελλάδας.

Συσκέψεις πραγματοποιήθηκαν για το θέμα του Ελληνικού και χθες Τετάρτη με στελέχη του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων ενώ πτυχές του, συζητήθηκαν σήμερα και κατά την επίσκεψη του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη στο Υπουργείο Τουρισμού.

Βασικός στόχος της κυβέρνησης είναι το ζήτημα του Ελληνικού να προχωρήσει εντός του 2019. «Η επένδυση στο Ελληνικό είναι ένα μεγάλο στοίχημα. Πιστεύω ότι μέχρι τέλος του χρόνου θα έχουν μπει οι μπουλντόζες. Αυτός είναι ο στόχος μου. Κινούμαστε με μεγάλη ταχύτητα. Εχουμε εντολή από τον πρωθυπουργό να παρεμβαίνουμε σε όλα τα επίπεδα της διοικήσεως για να πάμε γρηγορότερα» είχε τονίσει πρόσφατα σε δηλώσεις του ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Αδωνις Γεωργιάδης.

Μάλιστα και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας αναφερόμενος στο χρονοδιάγραμμα των επενδύσεων αναφέρθηκε στην επιτάχυνση των διαδικασιών στο Ελληνικό ώστε να ξεκινήσουν οι εργασίες από την Lamda Development, τονίζοντας πως η έκδοση των τριών Κοινών Υπουργικών Αποφάσεων θα γίνει έως τις 10 Αυγούστου.

Οι δύο αποφάσεις του ΣτΕ που δίνουν πράσινο φως στο Ελληνικό

Υπενθυμίζεται πως στις 16 Ιουλίου το ΣτΕ απέρριψε τις προσφυγές 550 κατοίκων και φορέων του Ελληνικού που ζητούσαν να μην προχωρήσει η επένδυση καθώς υποβαθμίζει την περιοχή (!) όπως επίσης ζητούσαν να ακυρωθεί το Προεδρικό Διάταγμα που καθόρισε τους όρους και τις προϋποθέσεις για την επένδυση κυρίως ως προς διάφορα θέματα σχετικά με το περιβάλλον και τις αρμοδιότητες της αρχαιολογικής υπηρεσίας.