«Λευκός καπνός» βγήκε τελικά από τη συνάντηση του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη με τη Διοίκηση της Creta Farm.

Η πρωτοβουλία του Άδωνι Γεωργιάδη να συζητήσουν από κοινού όλοι οι εμπλεκόμενοι και να φτάσουν σε μια συμφωνία, έφερε το επιθυμητό αποτέλεσμα κι έτσι 800 εργαζόμενοι δεν θα μείνουν στο δρόμο.

Σε δηλώσεις του στα ΜΜΕ μετά τη συνυπογραφή του Μνημονίου ο Αδ. Γεωργιάδης επεσήμανε ότι καταλυτικό ρόλο για να πείσει τους αδερφούς Δομαζάκη ήταν ότι θα τόνιζε ο ίδιος το βάρος της ευθύνης τους, καθώς η εταιρεία, εάν δεν υπήρχε η σημερινή εξέλιξη, θα έκλεινε αυτή την εβδομάδα. Ο ίδιος υποστήριξε ότι υπάρχουν πολλοί επενδυτές που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον.

Ακολουθεί και η επίσημη ανακοίνωση του υπουργού για το θέμα:

«Με μεγάλη χαρά σας ενημερώνω ότι ολοκληρώθηκε με επιτυχία το πρώτο βήμα για τη διάσωση της εταιρίας “Creta Farms”. Και οι δύο βασικοί μέτοχοι, οι κ.κ. Κώστας Δομαζάκης και Μάνος Δομαζάκης υπέγραψαν το Memorandum of Understanding (MoU) με τις τέσσερις πιστώτριες τράπεζες και έτσι όλοι δεσμεύονται σε ένα συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα και με συγκεκριμένη διαδικασία για την εξεύρεση στρατηγικού επενδυτή που θα οδηγήσει τη σπουδαία αυτή εταιρία σε ένα ακόμη λαμπρότερο μέλλον. Διασφαλίζονται οι θέσεις εργασίας και υπάρχει προσδοκία ότι με την ανάπτυξη της εταιρίας θα δημιουργηθούν πολλές περισσότερες.

Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τους δύο βασικούς μετόχους διότι έδειξαν θάρρος και εποικοδομητικό πνεύμα συνεργασίας και τον υφυπουργό Υποδομών και βουλευτή Ρεθύμνης, κ. Γιάννη Κεφαλογιάννη, ο οποίος ήταν και ο πρώτος με ενημέρωσε για αυτό το θέμα και με κατηύθυνε σωστά για να ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία».