Συναγερμός για ένα 24ωρο: Αστεροειδής θα περάσει ξυστά από τη Γη – Newsbomb

Ένας τεράστιος κίνδυνος για τον πλανήτη μας πλησιάζει και μάλιστα με πολύ απειλητικές διαθέσεις. Ο λόγος για τον αστεροειδή 2019 GT3, ο οποίος έχει θέσει σε επιφυλακή την ΝΑSA για τις επόμενες 24 ώρες.

Ο 2019 GT3 είναι σε μέγεθος μεγαλύτερος από τον πύργο του Άιφελ και εκτιμάται πως αν πέσει στη Γη, στο χειρότερο δυνατό σενάριο δηλαδή, τότε μπορεί να αφανίσει μια πόλη στο μέγεθος της Νέας Υόρκης.

Η ταχύτητα με την οποία πλησιάζει τον πλανήτη μας αγγίζει τα 30.500 μίλια την ώρα, ενώ οι πρώτες προβλέψεις αναφέρουν πως θα περάσει ξυστά από την Γη περίπου στις 4:21 το απόγευμα της 6ης Σεπτεμβρίου.

Πόσο κοντά θα περάσει;

Ο υπολογισμός των επιστημόνων της NASA αναφέρει πως ο 2019 GT3 θα περάσει 0.04996 αστρονομικές μονάδες ή 4,6 εκατ. μίλια μακριά από τον πυρήνα της Γης, κάτι που αυτόματα τον κατατάσσει στην κατηγορία «άμεσου κινδύνου».

Όσα αντικείμενα βρίσκονται σε απόσταση 0.05 αστρονομικές μονάδες είναι στην κατηγορία άμεσου κίνδυνου.

Την ίδια ώρα, η Υπηρεσία Πλανητικής Ασφάλειας έχει καλέσει επιστήμονες από όλο τον κόσμο ώστε να μειωθεί στο ελάχιστο η πιθανότητα να έχουμε κάποια ολέθρια σύγκρουση.

Πλησιάζει και ο «Θεός του Χάους»

Προβληματισμός από δημοσιεύματα ξένων, σκανδαλοθηρικών εφημερίδων που αναφέρουν ότι έχει σημάνει« συναγερμός» στα γραφεία της NASA, καθώς ένας τεράστιος αστεροειδής με την ονομασία «Ο Θεός του χάους», αποτελεί σοβαρό κίνδυνο για τον πλανήτη μας – Ποια είναι όμως η αλήθεια; Τι λέει η επιστημονική κοινότητα;

Με πλάτος 340 μέτρων, έχει την ονομασία 99942 Apophis και ταξιδεύει με 25 χιλιάδες μίλια την ώρα.

Η πρώτη πρόβλεψη της NASA αναφέρει πως θα περάσει αρκετά κοντά από τη Γη το 2029 και σε απόσταση μόλις 19 χιλιάδων μιλίων.

Το μέγεθος του «Θεού του Χάους», είναι τόσο μεγάλο, που θα η πορεία του από την Σελήνη θα διαρκέσει μόλις 60 δευτερόλεπτα!

Όπως αναφέρουν ξένα ΜΜΕ, μεταξύ των οποίων η Daily Star, ο αστρονόμος της NASA, Davide Farnocchia ανέφερε, πως η παραμικρή διαφοροποίηση της πορείας του τεράστιου αστεροειδή μπορεί να προκαλέσει τον Αρμαγεδδώνα.

Υπογραμμίζει ωστόσο πως: «Γνωρίζουμε πως δεν θα περάσει αλώβητος από την τροχιά της Γης. Θα χάσει μεγάλο μέρος της ταχύτητάς του. Τα προγνωστικά μας μοντέλα έχουν δείξει πως το μαγνητικό πεδίο της Γης θα προκαλέσει κάποιες αλλαγές στην επιφάνειά του».

Ο αστεροειδής θα είναι ορατός το 2029 από την Αυστραλία.