Ευρισκόμενο στο νότιο άκρο της Νορβηγίας, το εστιατόριο μοιάζει με ένα μεγάλο σωλήνα από σκυρόδεμα που βυθίζεται εν μέρει στη Βόρεια Θάλασσα. 

Στη Νορβηγία ανοίγει την Τετάρτη το πρώτο υποθαλάσσιο εστιατόριο της Ευρώπης, ένα φουτουριστικό κτίσμα με περισσότερους από 7.000 πελάτες να έχουν ήδη κάνει κρατήσεις. 

Ευρισκόμενο στο νότιο άκρο της Νορβηγίας, το εστιατόριο μοιάζει με ένα μεγάλο σωλήνα από σκυρόδεμα που βυθίζεται εν μέρει στη Βόρεια Θάλασσα. Ονομάζεται Under, «Κάτω» στα αγγλικά, που επίσης σημαίνει «θαύμα» στα νορβηγικά. 

Σχεδιάστηκε από τη νορβηγική αρχιτεκτονική εταιρεία Snoehetta, η οποία σχεδίασε επίσης την Όπερα του Όσλο και το Εθνικό Μουσείο Μνημείων της 11ης Σεπτεμβρίου στη Νέα Υόρκη. «Το μεγάλο παράθυρο εκθέτει το υποθαλάσσιο σκηνικό ο όχι σαν ένα ενυδρείο, αλλά ως πραγματικότητα» σχολίασε στο Reuters ο ιδρυτής της Snoehetta Kjetil Traedal Thorsen. 

Η είσοδος αρχικά θυμίζει κάτι από σάουνα, καθώς οι ξύλινες σανίδες καλύπτουν το ανώτερο τμήμα της, αλλά ένα κλιμακοστάσιο οκτώ μέτρων οδηγεί σε μια μεγάλη τραπεζαρία που φιλοξενεί περίπου 40 άτομα, και περιφράσσεται από ένα γιγάντιο διαφανές παράθυρο στον ωκεανό. 

Ο Traedal Thorsen επισήμανε ότι η κατασκευή μπορεί να αντιμετωπίσει τις πολύ κακές καιρικές συνθήκες, έχει δε διαμορφωθεί με τέτοιο τρόπο ώστε να μπορεί να αντέξει αυτό που ονομάζεται «το κύμα του αιώνα». 

Το εστιατόριο έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να υπάρχουν ελάχιστες αντανακλάσεις στον γυάλινο τοίχο, ο οποίος γεμίζει το δωμάτιο με φυσικό φως κατά τη διάρκεια της ημέρας, ενώ παράλληλα φιλτράρεται από το πρασινωπό χρώμα του νερού.