ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΓΛΥΦΑΔΑΣ

Μόλις παραλάβαμε δύο ακόμα σπουδαία βραβεία για το Δήμο μας!
Ένα για τη «Διαχείριση στερεών αποβλήτων – ανακύκλωση» και ένα για την «Περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση».

Είναι πολύ μεγάλη μας τιμή που ο Δήμος Γλυφάδας βραβεύτηκε στα Greek Green Awards 2019 για τα σπουδαία επιτεύγματα που πετύχαμε, με πολύ αγώνα και κόπο, στον τομέα της ανακύκλωσης. 
Χάρη σε αυτό τον αγώνα, χάρη στις νέες γραμμές ανακύκλωσης που δημιουργήσαμε, το 2018 τα απορρίμματα από τη Γλυφάδα που κατέληξαν στο ΧΥΤΑ Φυλής μειώθηκαν κατά 14% σε σχέση με το ίδιο διάστημα του 2017 και φέτος θα τα μειώσουμε ακόμα περισσότερο! 
Έτσι, ο Δήμος Γλυφάδας ανακυκλώνει τα απορρίμματα του σε ποσοστό 21%, δηλαδή σε ποσοστό-ρεκόρ για τα μέχρι σήμερα δεδομένα μας.

Θυμίζω μάλιστα ότι όλοι οι Δήμοι της Αττικής πληρώνουν 49 ευρώ για κάθε τόνο απορριμμάτων που εναποθέτουν στο ΧΥΤΑ Φυλής. 
Συνεπώς, εκτός από το προφανές περιβαλλοντικό όφελος, με τον τρόπο αυτό εξοικονομήσαμε και τουλάχιστον 320.000 ευρώ για το Δήμο μας σε ετήσια βάση!

Με πολλή και συστηματική δουλειά ο Δήμος μας εξοικονομεί πόρους και ενέργεια και συμβάλλει στη δημιουργία ενός πιο καθαρού, υγιεινού και ποιοτικού περιβάλλοντος για όλους.

Ευχαριστώ θερμά την Αντιδήμαρχο Καθαριότητας και Ανακύκλωσης, Άννα Καυκά για την προσήλωσή της στην προσπάθεια αυτή. Είναι βέβαιο ότι χωρίς την δική της αποφασιστικότητα δεν θα είχαμε αυτό το αποτέλεσμα.
Και ασφαλώς ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους εργαζόμενους μας στον τομέα καθαριότητας, για την τεράστια και καθημερινή προσπάθεια να έχουμε μια Γλυφάδα καθαρή και νοικοκυρεμένη.

Συνεχίζουμε