Σκουρτόπουλος: «Ρωτήστε τον Γιάννη για το αν τον χρησιμοποιήσαμε σωστά» – SPORT24

Η αποστολή της Εθνικής έφτασε λίγο μετά τη μία το μεσημέρι στο αεροδρόμιο “Ελευθέριος Βενιζέλος”, δίχως να υπάρχει όρεξη για πολλά λόγια από τους Έλληνες διεθνείς. Ο Θανάσης Σκουρτόπουλος μίλησε πάντως αμέσως μετά την ολοκλήρωση του ταξιδιού από το Χονγκ Κονγκ, τονίζοντας ότι η Εθνική επέστρεψε απογοητευμένη, πλην όμως ενωμένη από την περιπέτεια στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Κίνας.

Γυρίζουμε απογοητευμένοι, στενοχωρημένοι, δεν πετύχαμε τον στόχο μας, παρόλα αυτά γυρίζουμε με ηρεμία και συντεταγμένοι και κοιτάμε την επόμενη μέρα της εθνικής ομάδας. Δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι για να διορθώσουμε τώρα τι συνέβη στο τουρνουά. Αποτύχαμε σε κάποιες επιλογές που κάναμε στο δεύτερο ημίχρονο με την Βραζιλία και αυτό το πληρώσαμε με τον χειρότερο δυνατό τρόπο. Όσον αφορά στις επιλογές των 12 παιδιών δεν νομίζω ότι κάναμε κάποιο λάθος, το ρόστερ με το οποίο πήγαμε, ήταν το πιο σωστό που θα μπορούσαμε να έχουμε“, είπε αρχικά ο ομοσπονδιακός προπονητής, που είπε αναφορικά με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο και όσα γράφτηκαν και ειπώθηκαν για κακή χρησιμοποίησή του.

Ο καθένας έχει την γνώμη του. Ρωτήστε καλύτερα τον Γιάννη για το αν τον χρησιμοποιήσαμε σωστά. Κάναμε μία προσπάθεια, στήσαμε πολλά παιχνίδια γύρω από τον Γιάννη, ωστόσο οι άλλες ομάδες αντέδρασαν σε αυτό. Εκεί έπρεπε όλοι μαζί, με πρώτο εμένα, να υποστηρίξουμε και να δώσουμε λύσεις διαφορετικές, δεν το πετύχαμε όμως, γι αυτό και ο Γιάννης μπλοκαρίστηκε σε κάποιους αγώνες. Το αποτέλεσμα αδικεί την ομάδα γιατί έχει ταλέντο, διάθεση και όλοι οι παίκτες είναι πολύ καλοί στρατιώτες. Ο τραυματισμός του Σλούκα και ένας μικροτραυματισμός του Γιάννη στο τουρνουά της Κίνας μας αποσυντόνισαν, αλλά αυτό δεν αποτελεί φυσικά δικαιολογία“, συνέχισε ο Σκουρτόπουλος.

Όσον αφορά στις φήμες περί παραίτησης, ο ομοσπονδιακός τεχνικός ξεκαθάρισε: “Έχω συμβόλαιο με την εθνική ομάδα μέχρι το τέλος του χρόνου, όχι όμως το συμβόλαιο που θέλουν κάποιοι να παρουσιάσουν. Δεν πατάω πάντως πάνω σε αυτό. Θα γίνει μία συνάντηση με την Ομοσπονδία και θα αποφασιστεί ποιο είναι το κοινό καλό για την εθνική ομάδα, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχω κάποια ενόχληση για αυτό“.

Ο Σκουρτόπουλος μίλησε ακόμα για τις δομικές αλλαγές που προσπαθεί να κάνει στην Εθνική (“από τη χρονιά που ανέλαβε ο Φώτης Κατσικάρης προσπαθήσαμε να κάνουμε πολλές αλλαγές δομικές, αλλά θέλουμε πολλή δουλειά ακόμα“), ενώ για το τουρνουά στην Κίνα πρόσθεσε: “Το πρόγραμμα πήγε καλά, το μόνο που μας χάλασε ήταν ότι το τουρνουά της Κίνας που ήταν νοκ άουτ και χάσαμε δύο φιλικά με πιο δυνατές ομάδες. Το Παγκόσμιο μας αφήνει πάντως ενωμένους, φύγαμε ήρεμοι και γυρίζουμε ήρεμοι. Υπάρχουν κάποιες καλές βάσεις για να συνεχίσουμε να χτίζουμε“.

Δείτε φωτογραφίες από την άφιξη της Εθνικής στην Αθήνα: