Σάκης Ρουβάς: Συγκινεί το μήνυμά του για την τραγωδία στο Μάτι – Ethnos

Ένα χρόνο μετά την φονική πυρκαγιά στο Μάτι, ο δημοφιλής τραγουδιστής Σάκης Ρουβάς δημοσίευσε μια συγκινητική ανάρτηση για τα θύματα αλλά και το περιστατικό

Έναν χρόνο μετά τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι και την καταστροφή που άφησε πίσω της, ο δημοφιλής τραγουδιστής Σάκης Ρουβάς έκανε μια συγκινητική ανάρτηση στα social media για τα θύματα, αλλά και το περιστατικό που σημάδεψε εκείνον και την οικογένειά του. Η φωτιά που πέρασε ξυστά από το σπίτι του απείλησε και τον μικρό  του γιο, που βρισκόταν εκεί μαζί με τους παππούδες του.

Σήμερα θυμήθηκε αυτή την εμπειρία, η οποία κυριολεκτικά του άλλαξε την ζωή και έγραψε: «Μια καταστροφή που δεν μπορούμε και δεν πρέπει να ξεχάσουμε, όσο κι αν δεν αντέχουμε να δεχτούμε το μέγεθός της. Ένα χρόνο μετά και οι πληγές μένουν ανοιχτές. Για όσους έχασαν τους δικούς τους ανθρώπους. Για όσους είδαν να σβήνονται τα μέρη με τις πιο όμορφες αναμνήσεις τους και με αργούς ρυθμούς προσπαθούν να ξαναχτίσουν την καθημερινότητα που έχασαν. Για το περιβάλλον μας, που στερήθηκε ακόμα μια ανάσα πράσινου και κινδυνεύει να μην αναβιώσει από τα καμένα κλαδιά και τα ξερά χόρτα που ακόμα σχηματίζουν “βουνά” στις γειτονιές μας. Κι ενώ οι μνήμες είναι ακόμα νωπές, και η οργή και ο πόνος παραμένουν στους ανθρώπους που ψάχνουν να ξαναβρούν την “κανονικότητα” τους, δεν μπορούμε παρά να αναζητούμε την ελπίδα πως μέσα από τις στάχτες θα φυτρώσει και πάλι η ζωή και το χαμόγελο. Ελπίδα πως μια τέτοια καταστροφή δεν θα επαναληφθεί και πως μέσα από την τραγικότητα της, πήραμε ακόμα ένα μάθημα.»

Σάκης Ρουβάς για τη φωτιά στον Νέο Βουτζά: «Ήταν εκεί ο γιος μου»

Ο κορυφαίος Έλληνας σταρ, Σάκης Ρουβάς είχε μιλήσει για τις ημέρες της τραγικής πυρκαγιάς με τους 99 νεκρούς, σε συνέντευξή του στη Σόνια Καζόνι και στο People, που είχε κυκλοφορήσει με το Έθνος της Κυριακής (εκτάκτως το Σάββατο 27/10).

Ο Σάκης Ρουβάς βρισκόταν στην Κέρκυρα με τη σύζυγό του Κάτια Ζυγούλη και τα τρία του παιδιά: Αναστασία, Αλέξανδρο και Αριάδνη. Το άγχος και η ανησυχία όλων ήταν για τον μικρό Απόλλωνα, τον γιο τους που βρισκόταν στο σπίτι στον Νέο Βουτζά με τους παππούδες και τις γιαγιάδες. «Στο σπίτι μας ήταν ο μικρός μας γιος, ο Απόλλωνας, μαζί με παππούδες, γιαγιάδες και τον αδελφό μου. Η υπόλοιπη οικογένεια ήταν μαζί μου στην Κέρκυρα, καθώς την προηγούμενη από το συμβάν βραδιά είχα μια συναυλία εκεί. Ήταν πολύ δύσκολες ώρες… Μας συγκλόνισε όλο αυτό που συνέβη και άφησε πίσω του τόσα θύματα» είχε πει ο Σάκης Ρουβάς.

Μιλώντας για τις ζημιές στην περιοχή ανέφερε:

«Θα πάρει χρόνια να αποκατασταθεί η περιοχή. Το γεγονός ότι έχουν μαζευτεί σε ένα ταμείο κάποια χρήματα δεν σημαίνει πως έχουν δοθεί οι αποζημιώσεις σε όλο τον κόσμο. Ακόμα κι όταν συμβεί αυτό, πόσο εύκολο είναι να ξαναχτίσεις ένα σπίτι από την αρχή; Είναι μια χρονοβόρα διαδικασία. Θα πάρει πολύ καιρό για να επανέλθουμε σε μια κανονικότητα στο Μάτι και στον Νέο Βουτζά. Ήταν μια μεγάλη καταστροφή με τραγικές συνέπειες. Μέχρι πριν από λίγο καιρό έβλεπες παντού μαύρο. Τελευταία όμως είναι σαν να στέλνει η ίδια η φύση ένα μήνυμα ελπίδας, αισιοδοξίας. Μέσα σε ένα γκρίζο τοπίο από καμένα δέντρα, έχει αρχίσει να αποκαλύπτεται το έδαφος, το οποίο είναι κατάφυτο από άγρια κυκλάμινα. Οι σκίνοι –που είναι πολύ ανθεκτικοί– ενώ είχαν καεί μέχρι τη ρίζα, τώρα πρασινίζουν και βλέπεις βλαστάρια…».