Πρόκριση «χρυσάφι» για τον Θρύλο! – Ποδόσφαιρο – gavros.gr

Ο Ολυμπιακός πήρε την πολυπόθητη πρόκριση στους ομίλους του Champions League, μία πρόκριση «χρυσάφι» για τους «ερυθρόλευκους».

Οι Πειραιώτες με αυτή τους την πρόκριση θα βάλουν στα ταμεία τους περισσότερα από 30 εκατομμύρια ευρώ!

Αρχικά, ο Θρύλος με την παρουσία του στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης εξασφάλισε ένα ποσό λίγο μεγαλύτερο των 15 εκατομμυρίων ευρώ. Εκτός από αυτά τα χρήματα οι Πειραιώτες θα πάρουν περίπου 13 εκατομμύρια ευρώ λόγω της παρουσίας τους στο Champions League την τελευταία 10ετία.

Ο Θρύλος βρίσκεται στην 31η θέση στο ranking της UEFA, ωστόσο, έχει την 21η καλύτερη βαθμολογία από τις 32 ομάδες που θα βρίσκονται στους ομίλους. Μία θέση που θα του δώσει τα 13 επιπλέον εκατομμύρια ευρώ. Μάλιστα, αν ο Άγιαξ αποκλειστεί από τον ΑΠΟΕΛ, οι «ερυθρόλευκοι» θα έχουν την 20η καλύτερη βαθμολογία και θα εξασφαλίσουν περίπου 1.5 εκατομμύριο ευρώ.

Οι Πειραιώτες θα πάρουν και ολόκληρο το market pool μετά τον αποκλεισμό του ΠΑΟΚ από τη συνέχεια του Champions League, συνεπώς περισσότερα από 30 εκατομμύρια ευρώ, ενώ θα έχουν την ευκαιρία να αυξήσουν ακόμη περισσότερο το συγκεκριμένο ποσό, αφού κάθε νίκη στους ομίλους δίνει 2.700.000 ευρώ και κάθε ισοπαλία 900.000 ευρώ.

Ο Θρύλος επένδυσε σε παικταράδες και δικαιώνεται, παίρνοντας μέρος των χρημάτων του πίσω, ώστε να μπορέσει να συνεχίσει να επενδύει σε όλους τους τομείς, ανεβάζοντας διαρκώς επίπεδο το σύλλογο σε Ελλάδα και Ευρώπη