Παρέμβαση Τραμπ για την απελευθέρωση του ράπερ ASAP Rocky – ΦΩΤΟ – www.enikos.gr

Διαβεβαιώσεις ότι ο Αμερικανός ράπερ ASAP Rocky, ο οποίος συνελήφθη και τελεί υπό κράτηση στη Σουηδία θα επιστρέψει σύντομα στο σπίτι του έλαβε η Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ από τον σύζυγό της Ντόναλντ Τραμπ, σύμφωνα με όσα είπε η Μελάνια στη διάρκεια συνέντευξης τύπου στον Λευκό Οίκο..

Όπως ανέφερε η Μελάνια Τραμπ, το ζήτημα έχει αναλάβει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ και έτσι ο ράπερ θα επιστρέψει σύντομα.

Ο Αμερικανός πρόεδρος έδωσε στη γυναίκα του τον λόγο του ότι το θέμα θα διευθετηθεί, αφού δέχθηκε κατ’ επανάληψη τηλεφωνήματα από εκπροσώπους της Αφροαμερικανικής κοινότητας και αιτήματα να προβεί σε ενέργειες για την τύχη του ASAP Rocky. Επιπλέον, ο Ντόναλντ Τραμπ είπε ότι δεν γνώριζε τον ράπερ, αλλά η σύζυγός του γνώριζε ποιος ήταν ο καλλιτέχνης και ότι εκείνη τον ενημέρωσε για την υπόθεση.

Ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε αργότερα στο Twitter ότι έλαβε επίσης τηλεφώνημα από τον ράπερ Kanye West για το θέμα του ASAP Rocky.

Ο ράπερ κρατείται στη Σουηδία από τις αρχές Ιουλίου, καθώς ερευνάται σχετικά με εμπλοκή σε επεισόδιο στη Στοκχόλμη, που συνέβη πριν από την εμφάνισή του σε Φεστιβάλ. Τα βίντεο που δημοσιεύθηκαν στα social media τον δείχνουν να ρίχνει βίαια στο έδαφος έναν άνθρωπο, να τον χτυπά και να τον κλωτσάει. Ο δικηγόρος του δήλωσε πως ο ράπερ ήταν σε αυτοάμυνα.

Την Παρασκευή, ανακοινώθηκε ότι ο εισαγγελέας της Σουηδίας κατέθεσε αίτημα ο ράπερ να παραμείνει υπό κράτηση για μία ακόμη εβδομάδα, μέχρι να ολοκληρωθούν οι έρευνες για το επεισόδιο.

Ο ASAP Rocky, το πραγματικό όνομα του οποίου είναι Rakim Mayers, υποστηρίζει ότι παρενοχλήθηκε από δύο αγόρια, ενώ έκανε βόλτα με τη συνοδεία του στη Στοκχόλμη. Άλλα δύο άτομα κρατούνται στη Σουηδία για την υπόθεση.

Ο Ντόναλντ Τραμπ έγραψε στο Twitter ότι ο Σουηδός πρωθυπουργός Στέφαν Λεβέν τον διαβεβαίωσε ότι ο Αμερικανός πολίτης A$AP Rocky θα έχει μία δίκαιη αντιμετώπιση.

Ο πρόεδρος Τραμπ διαβεβαίωσε τον Σουηδό πρωθυπουργό ότι ο Ρόκι δεν σκοπεύει να φύγει από την χώρα χωρίς την καταβολή εγγύησης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ