Παναθηναϊκός: Θα αντιμετωπίσει την ΤΣΣΚΑ 1.239 χιλιόμετρα μακριά από τη Μόσχα! – SPORT24

Η ΤΣΣΚΑ βρήκε τελικά λύση στο γηπεδικό πρόβλημα που αντιμετώπιζε για τους αγώνες με την Αρμάνι Μιλάνο (26/12) και Παναθηναϊκό (3/1), λόγω του γεγονότος ότι υπάρχουν εκδηλώσεις και στα δύο γήπεδα που έχει δηλώσει ως έδρα για την EuroLeague. Η λεπτομέρεια της υπόθεσης ωστόσο είναι πως οι αγώνες θα γίνουν σε ένα μέρος που βρίσκεται… 1.239 χιλιόμετρα μακριά από τη Μόσχα!

Όπως ανακοίνωσε λοιπόν η κάτοχος της EuroLeague, οι αγώνες της κόντρα σε Αρμάνι και Παναθηναϊκό θα γίνουν στο Καλίνιγκραντ. Τι εστί όμως Καλίνιγκραντ; Είναι μία επαρχία της Ρωσίας, που βρίσκεται στην Βαλτική, ανάμεσα στην Λιθουανία και την Πολωνία! Ιδού και στο στίγμα στο Google Maps:

Όπως γίνεται σαφές, δεν υπάρχει άμεση χερσαία σύνδεση ανάμεσα στο Καλίνιγκραντ και την υπόλοιπη Ρωσία, αφού ανάμεσα στην πόλη και την Ρωσία υπάρχει η… Λιθουανία και η Λετονία! Για να μετακινηθούν με σύντομο τρόπο από την πόλη, που αποτελεί μέρος της Περιφέρειας Καλίνιγκραντ, στην Ρωσία, πρέπει να το κάνουν είτε αεροπορικώς – περνώντας πάνω από την Λιθουανία, την Λετονία ή την Λευκορωσία – είτε με πλοίο, εκτός αν κάποιος επιλέξει να πάει με τρένο περνώντας από κάποια/κάποιες από τις αντίστοιχες χώρες!

Όλα αυτά βέβαια θεωρητικά ενδιαφέρουν ελάχιστα τον Παναθηναϊκό και την Αρμάνι, με την διαφορά βέβαια ότι πρέπει να βρουν πτήση για να μεταβούν στην πόλη της Βαλτικής, αν και υπάρχει πάντα η επιλογή να μεταβούν αεροπορικώς είτε στην Πολωνία είτε στην Λιθουανία και ακολούθως να συνεχίσουν οδικώς!

Όπως και να έχει πάντως, η επιλογή της ΤΣΣΚΑ να επιλέξει την συγκεκριμένη πόλη για να γίνουν οι συγκεκριμένοι αγώνες δεν γίνεται να θεωρηθεί τυχαία και είναι πολύ πιθανό να περιέχει κάποιο συμβολισμό.