Ο συνδιοργανωτής του περίφημου Woodstock  που κορύφωσε την εποχή του Flower Power και των hippies αλλά και καθιέρωσε θρύλους της ροκ μουσικής όπως οι Who, o Jimi Hendrix ή ο Carlos Santana, o Joe Cocker, o Neil Young, η Joan Baez και η Janis Joplin, ανακοίνωσε την επιστροφή του φεστιβάλ για το φετινό καλοκαίρι.

Ο Michael Lang μίλησε αποκλειστικά στο Rolling Stone και τόνισε ότι αντίθετα με τα Woodstock ’94 και το καταστροφικό Woodstock ’99 που σημάδεψαν τα 25 και 30 χρόνια του φεστιβάλ, το φετινό θα επαναφέρει το ήθος και το ύφος του αυθεντικού γεγονότος. Θα διεξαχθεί στο  Watkins Glen της Νέας Υόρκης από την Παρασκευή 16 έως και την Κυριακή 18 Αυγούστου.

Ο Lang δήλωσε πως θα υπάρχουν “επανενώσεις” και “κάποια ονόματα από το παρελθόν” αλλά και πως σκοπός του Woodstock 50 είναι να φέρει στην σκηνή και “νέα ονόματα που χαρακτηρίζουν την εποχή μας”. “Tο να έχεις σύγχρονους καλλιτέχνες να ερμηνεύουν τον ήχο και τα τραγούδια του κλασικού Woodstock είναι σίγουρα πολύ ενδιαφέρουσα ιδέα” πρόσθεσε ο 75χρονος σήμερα  συνδιοργανωτής του αυθεντικού φεστιβάλ προσθέτοντας ότι “έχουν κλειστεί πάνω από 40 ονόματα”.

Πάντως ο Roger Daltrey των Who δήλωσε πως το συγκρότημά του δεν θα πάρει μέρος στο φεστιβάλ, καθώς “δεν μπορείς να επαναλάβεις το κλασικό Woodstock γιατί οι πρωταγωνιστές του Woodstock ήταν το κοινό του”. Tα εισιτήρια αναμένεται να είναι διαθέσιμα τον Φεβρουάριο μαζί με τις πρώτες ανακοινώσεις των συγκροτημάτων και καλλιτεχνών που θα παίξουν.