Πέρασαν 16 χρόνια απο την πρώτη συναυλία ροκ συγκορτήματος στο επιβλητικό Ηρώδειο. Tότε το κλασσικό σχήμα των Jethro Tull είχε κάνει ένα άνετο sold-out ενθουσιάζοντας τους πολλούς οπαδούς του στην Ελλάδα. Η επιστροφή τους την 15η Ιουνίου στον ίδιο χώρο για τον εορτασμό των 50 χρόνων τους ήταν λοιπόν σχεδόν…αυτονόητη δεδομένης της αγάπης που έχει ο γκουρού του Ian Anderson για την χώρα μας.

Μετά από 3.000 συναυλίες σε 40 χώρες κατά την διάρκεια τεσσάρων δεκαετιών, ο Ian Anderson έχει καθιερωθεί ως μια από τις σημαντικότερες προσωπικότητες στον χώρο της μουσικής. Αναγνωρίζεται ευρέως ως ο άνθρωπος που εισήγαγε το φλάουτο στη ροκ μουσική.

Οι Jethro Tull ιδρύθηκαν το 1968 στο Λούτον της Αγγλίας. Η μπάντα αρχικά κινήθηκε σε blues-rock φόρμες, αλλά στη συνέχεια η ενσωμάτωση αρκετών folk και hard rock στοιχείων έδωσαν στο συγκρότημα ένα πιο progressive rock ύφος με το οποίο οι Jethro Tull γνώρισαν τεράστια επιτυχία. Εχουν τιμηθεί με Grammy καλύτερου hard rock συγκροτήματος.

Κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 70’ οι Jethro Tull κατάφεραν να συμπεριλαμβάνονται ανάμεσα στα πιο επιτυχημένα live performing acts της παγκόσμιας μουσικής σκηνής. Γνώριζαν παρόμοια επιτυχία με τους Led Zeppelin, τον Queen και τους Rolling Stones, κάτι που ήταν πρωτόγνωρο για ένα συγκρότημα του οποίου το ιδαίτερο ύφος δεν είχε καμία σχέση με την ποπ και ροκ μόδα της εποχής εκείνης.

O Ian Anderson και οι υπόλοιποι της παρέας των Jethro Tull έχουν κυκλοφορήσει 30 studio και live albums και έχουν πουλήσει περισσότερα από 60 εκατομμύρια αντίτυπα!

Το εισιτήρια θα ξεκινούν απο 30 ευρώ.