Οι πωλήσεις του iPhone 11 αναμένονται απογοητευτικές. Πέφτει η μετοχή της Apple – Techmaniacs

Η μετοχή της Apple έφαγε την πρώτη της φάπα στο χρηματιστήριο, καθώς η Rosenblatt δημοσίευσε ανάλυση με άσχημες προβλέψεις για την απόδοση της εταιρίας. Η Rosenblatt είναι μια επενδυτική τράπεζα και χρηματομεσιτικό πρακτορείο, που πραγματοποιεί αναλύσεις σε χρηματιστηριακά δεδομένα, με προγνωστικά.

Μέχρι πρόσφατα η Rosenblatt είχε βαθμολογήσει τις μετοχές της Apple σαν ουδέτερες, ενώ τώρα ήρθε η υποβάθμισή τους με αλλαγή σε “sale” στην κατάστασή τους. Σύμφωνα με την εταιρία, η υποβάθμιση ήρθε λόγω των προβλέψεων για τις πωλήσεις του iPhone 11, που φαίνεται πως θα είναι απογοητευτικές. Αυτό έφερε σαν αποτέλεσμα την πτώση της μετοχής του Cupertino.

Τα iPhone 11 αναμένονται με τριπλή κάμερα στο πίσω μέρος, που θα στεγάζονται σε ένα τετράγωνο πλαίσιο στο πάνω αριστερό μέρος της πλάτης. Αυτός ο σχεδιασμός δεν φαίνεται να ικανοποιεί του χρήστες, που παρά την ενσωμάτωση τηλεφακού και υπερευρυγώνιου φακού, δεν καταφέρνει να πείσει το κοινό.

Το iPhone 11 αναμένεται με αντίστροφή ασύρματη φόρτιση, ώστε να μπορεί να φορτίζει από το κινητό όλα του τα αξεσουάρ που υποστηρίζουν ασύρματη φόρτιση. Οι κάμερες και η φόρτιση όμως δεν είναι αρκετά για να πείσουν το κοινό να αποδεχθεί την συσκευή, σύμφωνα με την Rosenblatt Securities.

Το σίγουρο είναι πως απέχουμε 2 μήνες από την ανακοίνωση των συσκευών, οπότε ίσως δούμε ενδιαφέρουσες προσθήκες στην συσκευή. Αν η Apple δεν κινηθεί γρήγορα, είναι πιθανό να δούμε ακόμα χαμηλότερη απόδοση σε σχέση με φέτος, καθώς ούτε τα iPhone XS και XR είχαν την αποδοχή που περίμενε η εταιρία.

Η Rosenblatt Securities προσθέτει πως θα δούμε και επιβράδυνση στις πωλήσεις των iPads, αφού φημολογείται πως δεν θα δούμε νέο iPad Pro το δεύτερο εξάμηνο του 2019.

Ε εν λόγω έκθεση, ήταν και η αιτία που η μετοχή της Apple είδε πτώση  1.83%, στο premarket trading, με την τιμή της να διαμορφώνεται στα $200.50. Η πτώση όμως δεν θα σταματήσει εκεί, καθώς οι αναλυτές θέλουν περαιτέρω πτώση στα $150 για τους επόμενους 6-12 μήνες.

Ας ελπίσουμε πως στην μετά Jobs εποχή και με τον Johny Ive εκτός της εταιρίας, να μην έχουν επανάληψη των 90s, με την εταιρία να βαδίζει προς διάλυση.