Νίκας: «Θα στηρίξω τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο. Είναι ο ηγέτης που εμπνέει» – ΣΠΟΡ FM 94.6

Την περασμένη Παρασκευή ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος στη συνέντευξη Τύπου που πραγματοποίησε για το πρότζεκτ του Βοτανικού ανέφερε πως έχει μιλήσει με τον Γιώργο Νίκα και τον Γιάννη Βαρδινογιάννη, με τους οποίους έχει μοιραστεί τις σκέψεις και τις προθέσεις του.

Οι κ.κ. Γιαννακόπουλος και Νίκας συνδέονται με μακροχρόνια φιλία και εκτίμηση από την εποχή της ΠΑΕ και τους χαρακτηρίζει η ίδια «τρέλα» για τον σύλλογο.

Μιλώντας στη Live Sport και τον Βασίλη Βέργη, ο Έλληνας επιχειρηματίας που δραστηριοποιείται στο χώρο της εστίασης δήλωσε πως πιστεύει το εγχείρημα που έχει ξεκινήσει ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη και ισχυρός άνδρας της ΚΑΕ, λέγοντας πως ο είναι ο μόνος που «εκφράζει και ενώνει όλους τους Παναθηναϊκούς, οι οποίοι πρέπει να τον εμπιστεύονται».

Μάλιστα, υπογράμμισε πως «ο Δημήτρης είναι ο ηγέτης που εμπνέει και ενώνει».

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Γιώργος Νίκας στη Live Sport και τον Βασίλη Βέργη

Πώς βλέπετε το εγχείρημα του κυρίου Γιαννακόπουλο;

«Εξαιρετικό. Είναι όνειρο που θέλουμε και πρέπει να γίνει πραγματικότητα».

Είναι πραγματοποιήσιμο;

«Κατά 100%. Και το λέω όχι μόνο με το συναίσθημά μου, ως Παναθηναϊκός, αλλά ρεαλιστικά. Ο Παναθηναϊκός πρέπει να βρεθεί, επιτέλους, το σπίτι του. Αν δεν ήταν σαν τσιγγάνος όλα αυτά τα χρόνια σίγουρα θα είχε διαφορετική πορεία. Πάντα έλεγα και πίστευα ότι το γήπεδο είναι ό,τι πιο σημαντικό. Για τον οπαδό είναι το σπίτι του, η καθημερινότητά του, είναι η θρησκεία του».

Θα επιμείνω στο ερώτημά μου: γιατί θεωρείτε ότι είναι πραγματοποιήσιμο το πρότζεκτ; Δεν σας φοβίζει το γεγονός ότι εδώ και δύο δεκαετίες ο Παναθηναϊκός προσπαθεί να αποκτήσει γήπεδο, αλλά έχει «χρησιμοποιηθεί», δίχως να δει αποτελέσματα, από πολλές κυβερνήσεις;

«Τώρα νομίζω, φαίνεται, σωστότερα, ότι υπάρχει πολιτική βούληση. Ναι, με καλύπτουν αυτά που έχω ακούσει για τον Βοτανικό. Εκτιμώ ότι μετά τις εκλογές της 7ης Ιουλίου θα γίνουν πολλά πράγματα γρήγορα στη χώρα και ένα από αυτά θα είναι ο Βοτανικός. Είναι έργο το οποίο εκτιμώ ότι θα πραγματοποιηθεί έτσι ή αλλιώς. Γιατί δεν μπορεί να μείνει κι άλλο αναξιοποίητη η συγκεκριμένη περιοχή, ενώ υπάρχει και επιχειρηματικό ενδιαφέρον από πολλές πλευρές. Για αυτό εκτιμώ ότι είναι η καλύτερη συγκυρία για την κατασκευή του γηπέδου, σωστότερα, των γηπέδων που θέλει ο Παναθηναϊκός».

Πάμε στο δεύτερο σκέλος ανακοινώσεων του κυρίου Γιαννακόπουλου. Είναι εφικτό να συγκεντρωθούν τα 20 εκατ. ευρώ; Αρκετοί υποστηρίζουν ότι κάτι τέτοιο είναι δύσκολο στη σημερινή οικονομική κατάσταση…

«Ναι, πιστεύω ότι μπορεί να μαζευτεί αυτό το ποσό. Βγαίνει μπροστά ένα πρόσωπο που εκφράζει όλους τους Παναθηναϊκούς. Και τους ΕΝΩΝΕΙ. Οι Παναθηναϊκοί τού έχουν εμπιστοσύνη. Ο Δημήτρης μπορεί να σταθεί στο υψηλότερο επίπεδο και σαν σκέψη και σαν πράξη. Είναι ο ηγέτης που εμπνέει. Και πρέπει οι Παναθηναϊκοί να τον εμπιστευθούν».

Δεν πιστεύετε όμως ότι για να συγκεντρωθούν 20 εκατ. ευρώ θα πρέπει να ενεργοποιηθούν για τα καλά τα «βαριά» πράσινα πορτοφόλια; Οι επιφανείς Παναθηναϊκοί;

«Όποιος έχει διάθεση, σαφώς πρέπει να προσφέρει. Εκτιμώ ότι πρέπει να υπάρξει ένας πρότζεκτ μάνατζερ, ο οποίος θα παρουσιάσει ολοκληρωμένο το εγχείρημα. Να γίνει δημόσια παρουσίαση. Θα πρέπει ο καθένας να δει πως αποτυπώνεται στην πράξη, όχι απλά “να πάω να βάλω κάποια χρήματα”. Αυτό πρέπει να γίνει οργανωμένα, δομημένα για να έχει το επιθυμητό αποτέλεσμα».

Πιστεύετε στο «μοντέλο Μπαρτσελόνα»; Μπορεί να υπάρξει στην Ελλάδα;

«Φυσικά το πιστεύω. Θα είναι σίγουρα κάτι πρωτοποριακό για την Ελλάδα. Στην κατάσταση, όμως, που βρίσκεται ο Παναθηναϊκός, για να γυρίσει το χαρτί, πρέπει να κάνει κάτι επαναστατικό. Είμαι πεπεισμένος πως όταν πέσουν οι υπογραφές για τον Βοτανικό θα δούμε συγκινητικά πράγματα, ιδίως από τον απλό κόσμο. Θα δώσει και το αίμα του ο κόσμος για τον Παναθηναϊκό»!

Ο κύριος Γιαννακόπουλος είπε ότι έχει μιλήσει μαζί σας και με τον κύριο Βαρδινογιάννη…

«Δεν θέλω να πω τίποτα παραπάνω αυτή τη στιγμή. Έγινε μια πρώτη κουβέντα στο πλαίσιο της φιλίας μας, σε προκαταρτικό επίπεδο. Σε λίγες μέρες θα μιλήσουμε αναλυτικά. Ναι, θα στηρίξω τον Δημήτρη, θα είμαι δίπλα του, θα κάνω ό,τι μπορώ».

Εκτιμάτε ότι θα μπορέσετε να ενεργοποιήσετε επιχειρηματικές της ομογένειας, των ΗΠΑ, για να συμμετάσχουν στο πρότζεκτ;

«Σίγουρα θα προσπαθήσω. Υπάρχουν άνθρωποι στην Αμερική, υπάρχουν Παναθηναϊκοί. Για αυτό σας είπα ότι πρέπει να παρουσιαστεί ένα ολοκληρωμένο πρότζεκτ σε ανθρώπους που θέλουν να δουν κάτι ορατό και δεδομένο. Από την προηγούμενη Παρασκευή, όταν ο Δημήτρης ανέφερε το όνομά μου στη συνέντευξη Τύπου, έχουν επικοινωνήσει πολλοί άνθρωποι μαζί μου. Είναι όλοι πολύ θετικοί. Αλλά ταυτόχρονα μου λένε “προσέξτε να μην ξαναγίνουν τα λάθη της πολυμετοχικότητας”».

Είναι πάντως κομβικής σημασίας για το παρόν και το μέλλον του Παναθηναϊκού αυτή η υπόθεση…

«Εκτός όσων προανέφερα, θεωρώ ότι είναι αφορμή για να ενωθεί ξανά ο Παναθηναϊκός κόσμος. Να γίνει μία σοβαρή επανένωση. Αν οι Παναθηναϊκοί έρθουν όσο κοντά αισθάνονται, ο Παναθηναϊκός θα ξαναγίνει ο μεγαλύτερος σύλλογος της χώρας. Όπως του αξίζει».