Το Nissan Qashqai, είναι τώρα διαθέσιμο με έναν ολοκαίνουργιο πετρελαιοκινητήρα 1,7 λίτρων, που ενισχύει περαιτέρω τις επιδόσεις του.

Ο εξαιρετικής απόδοσης  νέος κινητήρας, ισχύος 150 ίππων, διατίθεται τόσο με χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων 6 σχέσεων σε εκδόσεις 4Χ2 και 4Χ4, όσο και με Μ-CVT αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων, αποκλειστικά με δυνατότητα επιλογής κίνησης και στους 4 τροχούς. Ο νέος πετρελαιοκινητήρας, που έρχεται να αντικαταστήσει τον 1.6 dCi 130 ίππων, προσφέρει περισσότερη ισχύ κατά 20 ίππους, καθώς και  υψηλότερη ροπή κατά 20Nm.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η έκδοση 4Χ4 με το αυτόματο κιβώτιο M-CVT, είναι η πρώτη φορά που διατίθενται στο δημοφιλέστατο crossover της Nissan, πραγματοποιώντας το ντεμπούτο της με τον κινητήρα των 1,7 λίτρων. H συγκεκριμένη έκδοση ενισχύει ακόμα περισσότερο τον περιπετειώδη χαρακτήρα του μοντέλου.

Την γκάμα των κινητήρων του Qashqai συμπληρώνουν οι κινητήρες βενζίνης 1,3 λίτρων, τεχνολογίας DiG-T,  που αποδίδουν έως και 160 ίππους, καθώς και ο γνωστός 1.5 λίτρων diesel κινητήρας των 116 ίππων, ο οποίος  με εκπομπές CO2 από 100γρ / χλμ και οικονομία καυσίμου από μόλις 3,8 λίτρα / 100 χλμ, θεωρείται από τους κορυφαίους της κατηγορίας.

Οι τιμές του Nissan Qashqai με τον νέο κινητήρα πετρελαίου των 1.7 λίτρων, ξεκινούν από τις 25.890€, για την έκδοση με το χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων και από τις 28.490€, για την έκδοση με το κιβώτιο M-CVT, με κίνηση και στους τέσσερις τροχούς.