Νέες εξελίξεις στο «περούκα-γκέιτ»- Τι αποκαλύπτει ο δημοσιογράφος Θάνος Δημάδης – iefimerida

Μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση, σε βάρος του Νίκου Παππά, για τα όσα είχε δηλώσει σε σχέση με τα περίεργα που είχαν συμβεί σε ξενοδοχείο της Νέας Υόρκης, στην διάρκεια της επίσκεψης εκεί του πρώην υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, τον Σεπτέμβριο του 2016, κατέθεσε ο δημοσιογράφος Θάνος Δημάδης.

Η υπόθεση είχε πάρει μεγάλες διαστάσεις και ορισμένοι έκαναν λόγο για περούκα-γκέιτ, αφού σύμφωνα με πηγές από την ελληνική αποστολή, οι δημοσιογράφοι Δημάδης και Σουλτογιάννης είχε φορέσει περούκες για να εισέλθουν παράνομα και κρυφά στους χώρους όπου είχε καταλύσει η ελληνική αποστολή υπό τον Αλέξη Τσίπρα, είχαν παραβιάσει κανόνες ασφαλείας, είχαν κάνει παραγγελίες για ποτά και τα είχαν χρεώσει στην κυβερνητική αποστολή και στο τέλος είχαν συλληφθεί από την αμερικανική αστυνομία.

Σύμφωνα δε με τα όσα είχε μεταδώσει το ΑΠΕ οι δύο δημοσιογράφοι- του Alpha και του Star τότε, αφού μετά απολύθηκαν- είχαν συλληφθεί για πλαστογραφία και κινδύνευαν με δίωξη από τις αμερικανικές αρχές. Ο Νίκος Παππάς μάλιστα είχε πεί ότι πρόκειται για «τεράστια αθλιότητα» από τους δύο δημοσιογράφους.

Ωστόσο ο πρόσφατος αποχαρακτηρισμός των εγγράφων της Υπηρεσίας Διπλωματικής Ασφάλειας (DS) του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, η οποία διενήργησε τον έλεγχο των στοιχείων των δύο δημοσιογράφων, έξω από το ξενοδοχείο «Westin Hotel Grand Central», κατόπιν αιτήματος της ελληνικής αποστολής, δίνει μια διαφορετική εικόνα για το τι πραγματικά συνέβη.

Από
τα έγγραφα, που δημοσίευσε ο «Εθνικός
Κήρυκας»
της Νέας
Υόρκης προκύπτει οτι οι δύο δημοσιογράφοι:

 • ούτε
  συνελήφθησαν για πλαστογραφία,
 • ούτε
  πλαστογράφησαν,
 • ούτε
  δήλωσαν ψευδή ταυτότητα στις αμερικανικές
  Αρχές,
 • ούτε
  ήταν μεταμφιεσμένοι όταν τους ζητήθηκε
  η εξακρίβωση των στοιχείων τους,
 • ούτε
  αφέθηκαν προσωρινά ελεύθεροι,
 • ούτε
  αντιμετώπισαν τον κίνδυνο διώξεων από
  τις αμερικανικές αστυνομικές αρχές,
 • ούτε
  την απειλή φυλάκισης ή απέλασης τους
  όπως είχαν μεταδώσει Μέσα Ενημέρωσης
  της Ελλάδος.

Όπως λέει ο δημοσιογράφος Θάνος Δημάδης με ανάρτησή του στο facebook, μετά τον αποχαρακτηρισμό των εγγράφων από το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ, που αφορούν την υπόθεση, τα πράγματα γίνονται ξεκάθαρα και αποδεικνύονται τα ψέματα του πρώην υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής. Ο κ. Δημάδης, μάλιστα, τον καλεί «να μην κρυφτεί πίσω από τα φουστάνια της πολιτικής του ασυλίας και να ζητήσει αυτοβούλως να αρθεί η ασυλία του».