Μπεργκ: «Γι’ αυτό πήγα στην Κρασνοντάρ – SDNA

Ο 32χρονος Σουηδός ήταν βασικός στον αγώνα της νέας του ομάδας, Κρασνοντάρ, με την Πόρτο, στον οποίο οι Δράκοι επικράτησαν με γκολ στο 90′ στο πρώτο ματς του 3ου προκριματικού του Champions League. Ο Μπεργκ, με δηλώσεις του στο επίσημο site του ρωσικού club, θυμήθηκε τα χρόνια του στην Ελλάδα και τόνισε πως ήταν τα καλύτερα της ποδοσφαιρικής του διαδρομής.

«Η οικογένεια μου ένιωθε πολύ άνετα στην Ελλάδα και μου άρεσε να παίζω εκεί. Πρόσφερα πολλά στο γήπεδο, ήμουν πολύ σημαντικός για την ομάδα. Οι οπαδοί με αντιμετώπισαν πολύ ζεστά. Μπορώ να πω ότι στην Ελλάδα ήταν η καλύτερη ή μια από τις καλύτερες περιόδους της καριέρας μου» ήταν τα λόγια του Σουηδού, ο οποίος εξήγησε γιατί είπε «ναι» στην Κρασνοντάρ.

«Ο κύριος λόγος ήταν η ευκαιρία να αγωνιστώ σε υψηλό επίπεδο και να εξελιχθώ. Η Κρασνοντάρ είναι ένα από τα κορυφαία club στην Ρωσία και παίζει στην Ευρώπη. Η ομάδα παίζει στα προκριματικά του Champions League κάτι που είναι σημαντικό. Επίσης, θέλω να είμαι στην Εθνική Σουηδίας και το να παίζω στην Κράσνονταρ, ομάδα με σοβαρές φιλοδοξίες και στόχους, με βοηθάει».