«Ελλάς, Ελλάς, Ελλάς ἢ τὰν ἢ ἐπὶ τᾶς» ήταν ένα από συνθήματα των ελαχίστων μαθητών που διαδήλωσαν για το «μακεδονικό» στο κέντρο του Βόλου. Σήμερα, με ελληνικές σημαίες στα χέρια χρησιμοποιούσαν τις εκφράσεις των Σπαρτιατισσών, όταν ξεπροβόδιζαν τους γιους τους σε πόλεμο υπονοώντας: [θα σε προσμένω] ή μ΄ αυτή [την ασπίδα, νικητή], ή πάνω σ΄ αυτή [τραυματία ή νεκρό]». Επίσης φώναζαν συνθήματα κατά του ΣΥΡΙΖΑ όπως ‘η πόλη θα καεί, η πόλη θα καεί, ο ΣΥΡΙΖΑ θα φτάσει με έναν βουλευτή.

Σε κατάληψη προχώρησαν σήμερα μαθητές σε σχολεία στον Βόλο και τη Νέα Ιωνία. Ειδικότερα υπό κατάληψη βρίσκονται τα σχολεία: 3ο Γυμνάσιο και 9ο Γυμνάσιο Βόλου, 10ο Γυμνάσιο Βόλου, 2ο Γυμνάσιο Ν.Ιωνίας , 4ο Γυμνάσιο Ν.Ιωνίας, 4ο ΓΕΛ Βόλου, 1ο ΓΕΛ Ν.Ιωνίας, 2ο ΓΕΛ Ν.Ιωνίας, 6ο ΓΕΛ Βόλου, 8ο ΓΕΛ Βόλου, 2ο ΕΠΑΛ Ν.Ιωνίας, 3ο ΕΠΑΛ Βόλου.

Το αίτημα των μαθητών που προχώρησαν σε καταλήψεις, είναι το «Μακεδονικό» και η αντίδρασή τους στην Συμφωνία των Πρεσπών που αναγνωρίζει τα Σκόπια ως Βόρεια Μακεδονία.

Χθες αργά το βράδυ η Διεύθυνση δευτεροβάθμιας ενημερώθηκε από διευθυντές σχολικών μονάδων πως οι μαθητές προγραμματίζουν σήμερα να κάνουν καταλήψεις για το μακεδονικό ζήτημα. Επισημαίνεται πως την προηγούμενη εβδομάδα δεκάδες Γυμνάσια και Λύκεια στην Βόρεια Ελλάδα τελούσαν υπό κατάληψη λόγω της αντίδρασης των μαθητών στην συμφωνία των Πρεσπών, αλλά οι κινητοποιήσεις κόπασαν.

Επισημαίνεται πως πριν τα Χριστούγεννα οι μαθητές είχαν προχωρήσει σε καταλήψεις για το μακεδονικό, αλλά και σε πορεία διαμαρτυρίας. Τότε είχαν κλείσει για μερικές ημέρες 20 σχολεία τουλάχιστον