Με μια χειμμαρώδη ανακοίνωση, αγανακτισμένος από την συμπεριφορά και τις νέες πολιτικές φιλοδοξίες του νυν δημάρχου Μαραθώνα, Ηλία Ψινάκη, ο υποψήφιος δήμαρχος Σπύρος Λιβαθινός τα βάζει ευθέως μαζί του, καθώς η υποψηφιότητά του στις ευρωεκλογές και το πολιτικό μανιφέστο που δημοσίευσε χτες (όπου ανέφερε ότι κάποιοι θα πάρουν «το μπούλο»), ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι.

«Πίστευα ότι εκατό χαμένες ανθρώπινες ψυχές θα εξαφάνιζαν, ή τουλάχιστον θα περιόριζαν το θράσος ενός κατά συνείδηση ψεύτη και δημαγωγού, όπως ο Ηλίας Ψινάκης. Αποδεικνύεται, όμως, ότι η τραγωδία του Ματιού και του Νέου Βουτζά όχι μόνο δεν επηρέασε τον αρρωστημένο τρόπο σκέψης του συγκεκριμένου ανθρώπου, αλλά αντίθετα τον αποθράσυνε ολοκληρωτικά» δηλώνει ο Σπύρος Λιβαθινός.

Ο κ. Λιβαθηνός, χαρακτηρίζει «απίστευτο» το μανιφέστο που εξέδωσε ο Ηλίας Ψινάκης, σημειώνοντας ότι «προκαλεί συναισθήματα οργής», «όχι μόνο για την ανικανότητα, αλλά και την ανηθικότητα του», ενώ προχωρά και σε συγκεκριμένες καταγγελίες αναφέροντας ότι «στοχοποιηθήκαμε από τον ίδιο και τα πρωτοπαλίκαρά του».

Ειδικότερα, για την κάθοδο του πρώην μάνατζερ του Σάκη Ρουβά και του Κώστα Μαρτάκη στις ευρωεκλογές, ο υποψήφιος δήμαρχος Μαραθώνα αναφέρει: «Tο 2014 από μια εξαιρετικά καλοστημένη επιχείρηση χειραγώγησης της κοινής γνώμης, πολλοί από εμάςβρεθήκαμε υποψήφιοι στο συνδυασμό «Πολίτες». Ναι, ακριβώς, το ίδιο όνομα που συνοδεύει και την νέα υποτιθέμενη καινοτόμο πολιτικά κίνησή του. Όπως, ακριβώς, συνέβη και το 2014 ο Ψινάκης επιχειρεί να επενδύσει εκ νέου στην απογοήτευση του κόσμου από ένα πολιτικό σύστημα που δεν έχει αποδειχθεί αντάξιο των προσδοκιών μας».

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του Σπύρου Λιβαθινού:

«Πίστευα ότι εκατό χαμένες ανθρώπινες ψυχές θα εξαφάνιζαν, ή τουλάχιστον θα περιόριζαν το θράσος ενός κατά συνείδηση ψεύτη και δημαγωγού, όπως ο Ηλίας Ψινάκης.

Αποδεικνύεται, όμως, ότι η τραγωδία του Ματιού και του Νέου Βουτζά όχι μόνο δεν επηρέασε τον αρρωστημένο τρόπο σκέψης του συγκεκριμένου ανθρώπου, αλλά αντίθετα τον αποθράσυνε ολοκληρωτικά.

Ποια άλλη λέξη μπορεί να χρησιμοποιήσει κανείς για να χαρακτηρίσει το απίστευτο μανιφέστο που εξέδωσε για να εξαγγείλει την κάθοδό του στις Ευρωεκλογές; Ποια άλλη λέξη μπορεί να χρησιμοποιήσει κανείς για να καταγράψει τα συναισθήματα οργής που προκαλεί πλέον ο συγκεκριμένος άνθρωπος σε κάθε κάτοικο του Δήμου Μαραθώνα, που γνώρισε τα τελευταία χρόνια όχι μόνο την ανικανότητα, αλλά την ανηθικότητα του συγκεκριμένου ατόμου;

Δυστυχώς, ένας στους δύο κατοίκους του Δήμου Μαραθώνα παραπλανηθήκαμε το 2014 από μια εξαιρετικά καλοστημένη επιχείρηση χειραγώγησης της κοινής γνώμης, ενώ πολλοί από εμάς βρεθήκαμε υποψήφιοι στο συνδυασμό «Πολίτες». Ναι, ακριβώς, το ίδιο όνομα που συνοδεύει και την νέα υποτιθέμενη καινοτόμο πολιτικά κίνησή του.

Όπως, ακριβώς, συνέβη και το 2014 ο Ψινάκης επιχειρεί να επενδύσει εκ νέου στην απογοήτευση του κόσμου από ένα πολιτικό σύστημα που δεν έχει αποδειχθεί αντάξιο των προσδοκιών μας.

Επειδή στο Δήμο Μαραθώνα πέσαμε θύματα της συγκεκριμένης τακτικής και των επικοινωνιακών πρακτικών που πάντα είναι σε θέση να παραπλανήσουν μια κοινωνία που καλείται να κουβαλήσει τα καθημερινά βάρη μιας δυσβάσταχτης οικονομικής κρίσης, οφείλουμε να προστατεύσουμε κάθε Έλληνα και κάθε Ελληνίδα από την επανάληψη του δικού μας εγκληματικού λάθους.

Ιδιαίτερα άνθρωποι που δεν συγχωρούμε στον εαυτό μας ότι παρασυρθήκαμε από τον συγκεκριμένο τύπο, που δώσαμε αγώνα για να τον διώξουμε μια ώρα αρχύτερα από τον Δήμο μας, που στοχοποιηθήκαμε από τον ίδιο και τα «πρωτοπαλίκαρά του» και που δίνουμε μάχη για να αποκατασταθούν όσο πιο γρήγορα γίνονται οι τεράστιες πληγές που άφησε το πέρασμά του από τον τόπο μας, οφείλουμε να εξηγήσουμε σε κάθε συμπολίτη μας ποιος είναι ο αληθινός Ψινάκης που κρύβεται πίσω από το προσωπείο του… δήθεν πολιτικού επαναστάτη, του δήθεν «λευκού ιππότη» της ελληνικής κοινωνίας!

Αν θέλουμε να σεβαστούμε όλοι πραγματικά αυτή τη χώρα, ας βάλουμε ένα τέλος σε φαινόμενα όπως αυτά του Ηλία Ψινάκη. Δεν χρειάζεται να περάσουν και άλλοι Έλληνες, όσα περάσαμε και εξακολουθούμε να περνάμε εμείς στον Δήμο Μαραθώνα!»