Μία κλήση ρουτίνας για κατάσβεση φωτιάς σε αγροτικό δρόμο έξω από την Άμφισσα  και συγκεκριμένα στον δρόμο προς Σιγδίτσα (Προσήλιο), έμελλε να φέρει τη Πυροσβεστική Υπηρεσία αντιμέτωπη με ένα θρίλερ και μπροστά σε ένα φρικιαστικό θέαμα, καθώς μέσα στο φλεγόμενο όχημα υπήρχε και ένα απανθρακωμένο σώμα στη θέση του οδηγού.

Το όχημα διαπιστώθηκε ότι ανήκει σε πρώην σωφρονιστικό των Φυλακών Άμφισσας και οι Αστυνομικές πηγές διευκρινίζουν, πως ερευνάται και το ενδεχόμενο το ζήτημα να έχει σχέση με το σωφρονιστικό σύστημα, ακριβώς λόγω του ότι στην περιοχή υπάρχουν οι φυλακές Μαλανδρίνου και οι φυλακές της Άμφισσας.

Το τραγικό συμβάν, σύμφωνα με έγκυρες και διασταυρωμένες πληροφορίες  του Fokifanews.gr, έλαβε χώρα περί τις 4:30 το απόγευμα, οπότε και οι άνδρες της Π.Υ. Άμφισσας έλαβαν τη σχετική ειδοποίηση από διερχόμενο αυτοκίνητο.

Αμέσως μετέβησαν στο σημείο, στο δρόμο Άμφισσας-Προσηλίου, όπου κατάσβεσαν τη φωτιά που έκαιγε σε αυτοκίνητο μάρκας Peugeot, το οποίο ανήκει, σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, σε συνταξιούχο σωφρονιστικό υπάλληλο, χωρίς να σημαίνει ότι αυτός είναι το θύμα, καθώς η ταυτοποίηση με τα πρώτα στοιχεία είναι κυριολεκτικά αδύνατη.

“Δυσκολεύεσαι να ξεχωρίσεις εάν είναι άνθρωπος κατ αρχάς, όχι να καταλάβεις αν είναι άντρας ή γυναίκα”, είπαν χαρακτηριστικά άνθρωποι της Πυροσβεστικής.

Μέχρι στιγμής, οι ενδείξεις αποκλείουν την περίπτωση ατυχήματος, καθώς το αυτοκίνητο βρέθηκε παρκαρισμένο κατά τρόπο τυπικό κι όχι ντελαπαρισμένο, ενώ το σώμα του άτυχου συνανθρώπου μας είναι κολλημένο στη θέση του οδηγού. Κατά συνέπεια, πρόκειται πιθανότατα για αυτοκτονία ή για περίπτωση εγκληματικής ενέργειας.

Σύμφωνα, ωστόσο, με πηγές μας, ο ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου είχε προβλήματα υγείας, οπότε είναι πιθανό και να οφείλεται το δυστύχημα σε παθολογικά αίτια, ενώ αντιμετώπιζε και παθολογικά προβλήματα.

Για την υπόθεση έχει επιληφθεί η Ασφάλεια του ΑΤ Άμφισσας, ενώ αναμένεται άμεσα και η έλευση ιατροδικαστή.