Η ώρα που θα ανοίγουν τα σχολεία από τον Σεπτέμβριο, δια στόματος Κεραμέως – Dikaiologitika News

Δεν θα εφαρμοστούν οι αλλαγές στα σχολεία και θα ανοίγουν κανονικά στις 8.15 το πρωί από τη νέα σχολική χρονιά και όχι στις 9:00 πμ που ήθελε η πρώην ηγεσία του υπουργείου Παιδείας όπως έκανε γνωστό η Νίκη Κεραμέως

Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως έκανε γνωστό μιλώντας στον ΣΚΑΙ ότι οι εξαγγελίες και η απόφαση του πρώην υπουργού Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου ότι τα σχολεία θα ανοίγουν και τη νέα χρονιά στις 8.15 αντί για τις 9 που είχε ανακοινωθεί, δεν θα εφαρμοστεί και τα σχολεία θα ανοίγουν κανονικά στις 8:15 πμ.

«Δεν θα αλλάξει τίποτα στο ωράριο λειτουργιάς των Δημοτικών, των Γυμνασίων και των Λυκείων και θα ανοίγουν κανονικά στις 8.15 το πρωί», δήλωσε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως μιλώντας στον ΣΚΑΪ, προσθέτοντας πως «Το πανεπιστημιακό άσυλο θα καταργηθεί άμεσα».

Η υπουργός Παιδείας τόνισε πως θα προσληφθούν κανονικά οι 4,5 χιλιάδες εκπαιδευτικοί για τα σχολεία ειδικής αγωγής και το σύστημα των εξετάσεων για τα πανεπιστήμια δεν θα αλλάξει για την επομένη χρόνια.

Σχετικά με την Νομική Σχολή στην Πάτρα η κ. Κεραμέως διευκρίνισε ότι «δεν πρόκειται να ιδρυθεί η τετάρτη Νομική Σχολή στην Πάτρα, γιατί υπάρχουν χιλιάδες άνεργοι δικηγόροι, η χώρα δεν χρειάζεται άλλους άνεργους δικηγόρους. Είναι αδιανόητο να έχουμε υψηλή νεανική ανεργία και επιχειρήσεις να μη βρίσκουν νέους με ειδικές δεξιότητες».

Αναφορικά με τα θρησκευτικά δήλωσε τα εξής: «υπάρχουν δυο αποφάσεις του ΣτΕ που έχουν κρίνει το πρόγραμμα σπουδών για τα θρησκευτικά αντισυνταγματικό. Πρόθεσή μας είναι να συμμορφωθούμε απόλυτα στις αποφάσεις της Δικαιοσύνης, αλλά παράλληλα στοχεύουμε να κάνουμε το μάθημα πιο ελκυστικό για τους μαθητές».