Την ώρα που ο Άκης Τσοχατζόπουλος νοσηλεύεται στο Ναυτικό Νοσοκομείο με σοβαρά προβλήματα υγείας, το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου απέρριψε το αίτημα του ιδίου αλλά και συγκατηγορούμενών του που ζητούσαν την αναίρεση της απόφασης του Πενταμελούς Εφετείου Αθηνών για τις «χρυσές» μίζες των εξοπλιστικών.Η εξέλιξη αυτή σημαίνει ότι ο πρώην υπουργός παίρνει και πάλι το δρόμο για τη φυλακή προκειμένου να εκτίσει την ποινή των 19 ετών που του επέβαλε το δευτεροβάθμιο δικαστήριο, χωρίς να του αναγνωρίσει κανένα ελαφρυντικό, για ξέπλυμα βρόμικου χρήματος.

Πήγαινε- έλα στη φυλακή

Ο Άκης Τσοχατζόπουλος επέστρεψε στη φυλακή το Φθινόπωρο του 2017 μετά την καταδίκη του από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων. Λίγους μήνες μετά, τον Ιούλιο του 2018, αποφυλακίστηκε λόγω προβλημάτων υγείας μέχρι να αποφανθεί ο Άρειος Πάγος επί του αιτήματος αναίρεσης που είχε καταθέσει κατά της καταδικαστικής απόφασης του Εφετείου.

Οι δικηγόροι του 80χρονου σήμερα πρώην υπουργού, μετά την απόρριψη του αιτήματός του, αναζητούν άλλους νομικούς «δρόμους» προκειμένου να μην επιστρέψει στη φυλακή καθώς όπως λένε δεν θα αντέξει στον εγκλεισμό λόγω των σοβαρών προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει.

Άλλοι δύο στη φυλακή

Εκτός όμως του Α. Τσοχατζόπουλου, στη φυλακή αναμένεται να οδηγηθούν ο δικηγόρος Γιώργος Κωνσταντάτος και ο χρηματιστής Κ. Αντωνιάδης στους οποίους το δικαστήριο είχε επιβάλει κάθειρξη 6 ετών. Πρωτόδικα και οι δύο είχαν καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης 10 ετών με ανασταλτικό στην έφεση που τους έδωσε τη δυνατότητα να παραμείνουν εκτός φυλακής. Ανασταλτικό τους δόθηκε στη συνέχεια και έως ότου ο Άρειος Πάγος αποφανθεί επί του αιτήματος αναίρεσης της απόφασης του Πενταμελούς Εφετείου.