Το απολαυστικό ποσό των 300 ευρώ ανά τ.μ. ζητά η Four Seasons για ενοίκιο στα καταστήματα εντός του συγκροτήματος της Ναυσικάς στον Αστέρα Βουλιαγμένης. Μόνο για το κατάστημα που θα γίνει στη θέση της ταβέρνας Τα Κύματα ζητά 200 ευρώ ανά τ.μ. Δηλαδή για ένα κατάστημα 60 τ.μ. εντός του Αστέρα Βουλιαγμένης θα πρέπει ο ενοικιαστής να καταβάλει 18.000 ευρώ το μήνα ως ενοίκιο.

Από την Iόλη Πιερίδη

Ο άνθρωπος ο οποίος ανέλαβε να νοικιάσει τα καταστήματα για λογαριασμό της Four Seasons είναι η κα Πριτσούλη ή Πριτσιόλη η οποία κάνει στα σχετικά deals από ένα γραφείο που έχει στηθεί στην κοσμοπολίτικη Βάρη. Προφανώς διαφεύγει στους νέους ιδιοκτήτες του Αστέρα Βουλιαγμένης το γεγονός ότι ο Αστέρας πλέον έχει ανταγωνισμό παρά το μοναδικό σημείο του.

Δεν βρισκόμαστε στις χρυσές δεκαετίες του ’70, του ’80, του ’90 που κατέλυε εδώ όλη η εγχώρια ελίτ (τρομάρα της και τρομάρα μας) όπως επίσης και προσωπικότητες τους διεθνούς τζετ σετ και της πολιτικής.

Το να ζητάει η Four Seasons αυτά το τίμημα για να νοικιάσει καταστήματα τα οποία τον χειμώνα θα κάνουν ισχνούς τζίρους είναι εκτός σημερινής πραγματικότητας. Α, επίσης ζητεί και ενοίκια 6 μηνών μπροστά με εγγυητική επιστολή. Πρόκειται για επιχειρηματικό χαρακίρι.

Η διαβόητη Four Seasons λοιπόν δεν ξεκινάει καλά το μανατζάρισμα του θρυλικού Αστέρα της Βουλιαγμένης. Το πρώτο ολέθριο λάθος της ήταν ότι απέλυσε άσκεφτα το παλαιό προσωπικό με το οποίο οι πελάτες με τα πιο βαριά πορτοφόλια είχαν αναπτύξει προσωπικές σχέσεις. Για παράδειγμα οι υπάλληλοι που κρατούσαν το bar του Αρίωνα λόγω του εξαιρετικού χαρακτήρος τους είχαν γίνει φίλοι με όλους σχεδόν τους πελάτες που συνήθιζαν να έρχονται κάθε χρόνο στον Αστέρα.

Η ανθρώπινη επαφή και η γνωριμία 20 και 30 χρόνων ήταν σημαντικός παράγοντας για τους πιο πλούσιους πελάτες του θρυλικού συγκροτήματος και τις οικογένειές τους.

Το δεύτερο λάθος που έκανε η Four Seasons είναι το ότι δεν πρόλαβε τα φετινά Ποσειδώνια-την γιορτή της Ναυτιλίας-που απογείωνε τα έσοδα του Αστέρα. Κι όλα αυτά για να κάνει μια ψευτοανακαίνιση γκρεμίζοντας γυψοσανίδες. Η τελευταία μεγάλη ανακαίνιση του Αστέρα Βουλιαγμένης έγινε το 2004 για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Σημειώστε ότι εκείνη η χρονιά ήταν η χειρότερη για τα έσοδα των εντός του συγκροτήματος καταστημάτων μια και το προσωπικό ασφαλείας όλων όσων είχαν καταλύσει εδώ έκανε τη ζωή των πελατών δύσκολη. Τότε ο Αστέρας είχε φιλοξενήσει και τους απεσταλμένους-συνεργεία του CNN.

H Four Seasons λοιπόν ξεκίνησε την καριέρα της με λάθη που κατά πάσα πιθανότητα θα της στοιχίσουν ακριβά. Ισως χάσει το παιγνίδι στην Ελλάδα και ξεμείνει στο Παρίσι φιλοξενώντας τους γάμους των Τσοχατζόπουλων του πλανήτη…

The post Γιατί η Four Seasons φλερτάρει με την αποτυχία στον Αστέρα Βουλιαγμένης appeared first on Glyfada.news.