Βαρύ πένθος για τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου: Ο θάνατος που τον συγκλόνισε (εικόνα) – https://www.parapolitika.gr

Ο θάνατος αγαπημένου του ανθρώπου και το συγκινητικό μήνυμα.

Σε ηλικία 78 ετών έφυγε από τη ζωή ο Θοδωρής Γραμμένος, σκορπώντας θλίψη στον καλλιτεχνικό χώρο. Ο στιχουργός και ποιητής είχε συνεργαστεί με σημαντικούς συνθέτες και τραγουδιστές. Τη δυσάρεστη είδηση έκανε γνωστή ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου, μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook.

«O λαϊκός ποιητής Θοδωρής Γραμμένος, του οποίου είχα την τύχη και την τιμή να τραγουδήσω τα τραγούδια του σε μουσική του Χρήστου Νικολόπουλου, έφυγε από κοντά μας πριν 2 ημέρες. Αγαπημένε μου φίλε και σύντροφε Θοδωρή καλό ταξίδι στη γειτονιά των αγγέλων», έγραψε χαρακτηριστικά, δημοσιεύοντας το τραγούδι του «Καληνύχτα».

Όπως ήταν αναμενόμενο, τα σχόλια με συλλυπητήριες ευχές ήταν δεκάδες, από ανθρώπους που γνώριζαν, αγαπούσαν και θαύμαζαν τον Θοδωρή Γραμμένο.

Ο Θοδωρής Γραμμένος γεννήθηκε στις 4 Οκτωβρίου 1941. Συνεργάστηκε με δημιουργούς, όπως ο Γρηγόρης Μπιθικώτσης, που το 1990 ηχογράφησε έξι τραγούδια με λόγια του Γραμμένου, σε μουσική δική του, στον τελευταίο δίσκο του «Ο άγνωστος θεός», αλλά και ο Χρήστος Νικολόπουλος, με τον οποίο συνυπέγραψε έναν ολόκληρο δίσκο με ερμηνευτή τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου, που κυκλοφόρησε το 2013 με τίτλο «Χάρτινα δεσμά».