Αυτό είναι το επάγγελμα του μέλλοντος σύμφωνα με τον Έλον Μασκ – Insider.gr

«Χωρίς νόημα» θα καταστεί η ανθρώπινη εργασία στο μέλλον, αφού η τεχνητή νοημοσύνη θα μπορεί να κάνει τα πάντα, σύμφωνα με τον Έλον Μασκ.

Μπορεί ο Έλον Μασκ να είναι ένας από τους μεγαλύτερους υποστηρικτές του τεχνολογικού κλάδου, με όλες του τις επιχειρήσεις να εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από τις νέες εξελίξεις στην τεχνολογία, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν βλέπει τα αρνητικά της υπόθεσης. 

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το CNBC, ο ιδρυτής της Tesla υποστηρίζει πως μια από τις σημαντικότερες μορφές τεχνολογίας, η τεχνητή νοημοσύνη, θα μπορούσε να φέρει το τέλος της ανθρώπινης εργασίας. 

«Χωρίς νόημα» θα καταστεί η ανθρώπινη εργασία στο μέλλον, δήλωσε ο Έλον Μασκ, την Πέμπτη, κατά την ομιλία του στο παγκόσμιο συνέδριο για την τεχνητή νοημοσύνη, που πραγματοποιήθηκε στη Σανγκάη και προέτρεψε τους νέους να σπουδάσουν προγραμματισμό λογισμικού τεχνητής νοημοσύνης. Αν και όπως είπε, ακόμα και αυτό θα καταστεί «άχρηστο» καθώς… «η τεχνητή νοημοσύνη θα γράφει από μόνη της το λογισμικό της». 

Τα σχόλια του Έλον Μασκ έρχονται να προστεθούν στη συνεχή συζήτηση για τον αντίκτυπο της τεχνολογίας στο εργασιακό περιβάλλον. Μάλιστα, το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ προβλέπει πως περί τις 75 εκατ. θέσεις εργασίας θα έχουν χαθεί μέχρι το 2022, εξαιτίας της τεχνολογίας.