Αποχή στην εθνική Ουγκάντας λόγω χαμηλότερων αμοιβών – Ποδόσφαιρο – Γενικά – ΣΠΟΡ FM 94.6

Σε αποχή από τη σημερινή προπόνηση προχώρησαν οι διεθνείς ποδοσφαιριστές της Ουγκάντας, δύο μόλις 24ωρα πριν από την αναμέτρηση κόντρα στη Σενεγάλη για τους «16» του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής.

Αιτία στάθηκε η αθέτηση της συμφωνίας μεταξύ εκείνων και της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της Ουγκάντας, την οποία κατηγορούν για μη τήρηση των ποσών που είχαν συμφωνηθεί να λάβουν οι παίκτες στη διοργάνωση.

Η Ομοσπονδία έσπευσε άμεσα να δικαιολογηθεί, δηλώνοντας μέσω ανακοίνωσης ότι οι παίκτες επιχειρούν να αναδιαπραγματευτούν τις αμοιβές τους μετά και την πρόκριση τους στη φάση των νοκ-άουτ. Την ίδια ώρα οι διεθνείς δεν έχουν σχολιάσει ακόμα την απόφαση τους.

«Μέχρι τις 2 Ιουλίου 2019, κάθε παίκτης έχει λάβει 14.600 δολάρια και αναμένεται να λάβουν περισσότερα επιδόματα και μπόνους νίκης.

Ελπίζουμε οι παίκτες να αποσύρουν την απόφασή τους και να δηλώσουν το “παρών” στην προπόνηση της Τετάρτης», αναφέρει η συγκεκριμένη ανακοίνωση.

Αυτό ήταν το τρίτο παρόμοιο κρούσμα το τελευταίο διάστημα από αφρικανικές ομάδες, με Νιγηρία, Ζιμπάμπουε και Καμερούν να έχουν περάσει ανάλογη εσωτερική αναστάτωση είτε πριν, είτε κατά τη διάρκεια του τουρνουά.