Ανανεωμένο Opel Αstra – opel astra – autotriti.gr

Με νέα μοτέρ σε βενζίνη και diesel, αλλά και μικρές αισθητικές παρεμβάσεις κάνει σήμερα ντεμπούτο το ανανεωμένο Opel Astra.

Στην παρουσίαση του ανανεωμένου Αstra (hatch και Sports Tourer) προχώρησε η Οpel προσφέροντας στο μικρομεσαίο της ελάχιστες αισθητικές διαφορές, νέα μοτέρ και πιο πλούσιο τεχνολογικό εξοπλισμό.

Όπως αναφέραμε, οι διαφορές στην εξωτερική εμφάνιση του αυτοκινήτου είναι ελάχιστες και αφορούν κάποιες μικρές διαφοροποιήσεις στον εμπρός προφυλακτήρα και ένα νέο σχέδιο στις ζάντες αλουμινίου. H Opel πάντως δεν διστάζει να τονίσει πως το Astra hatchback είναι πλέον το πιο αεροδυναμικό μοντέλο στην κατηγορία του με 0.26 Cd.

Eίναι φανερό πως η φίρμα έστρεψε την προσοχή της στο να κάνει το δημοφιλές μικρομεσαίο πιο αποδοτικό με την ίδια την εταιρεία να υπόσχεται πως τόσο οι εκπομπές αερίων ρύπων όσο και η κατανάλωση καυσίμου έχουν μειωθεί έως και 19% σε σχέση με το προ-ανανέωσης μοντέλο.

Η παλέτα των μηχανικών συνόλων στην βενζίνη αποτελείται τώρα από έναν νέο 3κύλινδρο 1.200άρη turbo κινητήρα σε τρεις εκδόσεις. Η πρώτη αποδίδει 110 άλογα και 195 Νm ροπής, η δεύτερη 130 άλογα και 225 Νm ροπής και η τρίτη 145 άλογα και 225 Νm ροπής. Όλες οι παραπάνω επιλογές προσφέρονται με το 6άρι μηχανικό κιβώτιο στον στάνταρ εξοπλισμό. Στην κορυφή βρίσκεται ωστόσο ένας 1.400άρης κινητήρας με ισχύ 145 άλογα αλλά με ροπή 236 Νm, ο οποίος και συνδυάζεται με το CVT αυτόματο κιβώτιο του ομίλου PSA.

Στο πετρέλαιο η μόνη επιλογή αφορά τον 1.500άρη turbodiesel σε δύο εκδόσεις 105 και 122 ίππων. Πιο αναλυτικά, η έκδοση με τους 105 ίππους αποδίδει ακόμη 260 Nm ροπής και συνδυάζεται με 6άρι μηχανικό κιβώτιο ενώ η έκδοση των 122 ίππων αποδίδει 300 ή 285 Nm ροπής ανάλογα με το αν το κιβώτιο είναι το 6άρι χειροκίνητο ή το καινούριο 9άρι αυτόματο.

Ο τεχνολογικός εξοπλισμός είναι πιο πλούσιος και περιλαμβάνει επιπλέον νέα εμπρός ψηφιακή κάμερα που αναγνωρίζει οχήματα, πεζούς και την οδική σηματοδότησης και πίσω κάμερα που λειτουργεί σε συνεργασία με το νέο σύστημα infotainment Μultimedia Pro.