Ραγδαίες φαίνεται πως θα είναι οι εξελίξεις στο ελληνικό μπάσκετ, με την απόφαση του Ολυμπιακού να προσχωρήσει στην Αδριατική Λίγκα να δρομολογείται. Η «σπίθα» που είχε ανάψει με την αποχώρησή των Πειραιωτών στο ημίχρονο του ημιτελικού Κυπέλλου με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό φαίνεται πως θα γίνει… φωτιά, με τη φυγή από την Basket League και τη μετάβαση σε άλλο πρωτάθλημα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Live Sport» οι δύο πλευρές βρίσκονται σε προχωρημένες συζητήσεις με ένα συμβόλαιο τριετίας να βρίσκεται στο τραπέζι και οι «ερυθρόλευκοι» είναι αποφασισμένοι να αποδεχτούν τους όρους. Η ABA Liga δεν ήθελε εξ αρχής να εμφανίσει μια… περαστική από τη διοργάνωση ομάδα, αλλά να τη δεσμεύει για ένα σεβαστό διάστημα στις τάξεις της, κάτι που θα της επιτρέπει να αξιοποιήσει και το brand name του ελληνικού συλλόγου.

Η συμμετοχή του Ολυμπιακού στην Αδριατική Λίγκα περνά από την έγκριση της Γενικής Συνέλευσης των μετόχων της, με τη διαδικασία να αναμένεται αμέσως μετά την ολοκλήρωση των τελικών. Η σειρά ανάμεσα σε Ερυθρό Αστέρα και την Μπούντουτσνοστ είναι αυτήν τη στιγμή στο 2-0 υπέρ των Σέρβων, συνεπώς είτε αύριο, είτε την Παρασκευή (19/04), είτε στη χειρότερη των περιπτώσεων τη Δευτέρα (21/04) ο νικητής θα έχει ξεκαθαρίσει.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το ρεπορτάζ, έχουν αναλυθεί όλα τα ζητήματα που μπορεί να προκύψουν, όπως τα ταξίδια των ομάδων στην Ελλάδα και το οικονομικό ζήτημα των τηλεοπτικών δικαιωμάτων. Μάλιστα, εφόσον κλείσει το deal και οι Πειραιώτες παίξουν στην Αδριατική Λίγκα, η διοργανώτρια Αρχή θα προσθέσει άλλες δύο ομάδες, ώστε να φτάσουν τις 14.

Επίσης, ο Ολυμπιακός, για να μην χάσει την ιδιότητα του σωματείου που επέρχεται με την αγωνιστική απραξία για δύο σεζόν, προτίθεται να συμμετάσχει στην Α2 με… αναπτυξιακή ομάδα νεαρών παικτών, στα πρότυπα του ΝΒΑ. Οι «άγουροι» αυτοί αθλητές θα έχουν μέσα από αυτήν τη διαδικασία την ευκαιρία να αναδειχθούν και να διεκδικήσουν τη θέση τους στη μεγάλη ομάδα. Παράλληλα, δεν κλείνει η «πόρτα» της επιστροφής στο ελληνικό μπάσκετ, εφόσον υπάρξουν οι διαρθρωτικές αλλαγές που ζητούν οι «ερυθρόλευκοι».